Weerbericht:
Vooral in het noorden af en toe (mot)regen. Zaterdag overdag droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Steekpartij Terneuzen was noodweerexces

Toegevoegd: 14-08-2020, 16.03 uur
Onderzoek op de plaats delict begin mei in Terneuzen.
Onderzoek op de plaats delict begin mei in Terneuzen.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Geen poging doodslag maar noodweerexces. Geen rechtsverolging dus voor de 34-jarige E. B. uit Terneuzen die terecht stond voor het neersteken van de voormalige partner van zijn vriendin.


B. - een van nature rustige man - zat begin mei op straat de uitlaat van zijn tantes auto te repareren, toen plotseling de ex-partner voor zijn neus stond. Geheel uit het niets kreeg hij een trap tegen zijn hoofd en de ex nam de benen. B. rende hem achterna en bij een bushokje vond de tweede confrontatie plaats. De beduidend grotere en sterkere ex haalde uit om kennelijk weer een flinke dreun uit te delen toen B. met een mes in zijn borst stak.

De ex werd met een traumahelikopter naar een ziekenhuis in Gent gebracht waar hij met spoed werd geopereerd. Volgens de raadsman van B. had zijn cliënt uit noodweer gehandeld. De rechtbank in Middelburg ging hier in mee en ontsloeg B. vandaag van rechtsvervolging.

Er was een taakstraf van 240 uur, een voorwaardelijk celstraf van vier maanden en twee maanden cel geëist. B. zat deze straf al uit in voorarrest.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
@ RB (15-8-2020 om 09:18)
Hij kreeg klappen en daarna weer... Duidelijk toch? Of hebben uw collega rechters het niet met u gedeeld in de kantine?
Rick Roll (15-8-2020 om 08:38)
Dus hier in Zeeland als iemand je een klap verkoopt mag je hem achterna rennen en neersteken en het zelfverdediging noemen? Ik ga mezelf maar eens bewapenen, wordt veel te gevaarlijk hier.
Emergo (14-8-2020 om 19:27)
@ RB Ja, noodweerexces !!
RB (14-8-2020 om 16:53)
Noodweerexces??? Hij gaat achter de ex aan met een mes bij zich..?? Dreigt een klap te krijgen en steekt hem dus maar in zijn borst????