Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
19 files van totaal 69 km

Fietsendieven krijgen boetes van 300 euro

Toegevoegd: 17-08-2020, 11.40 uur
De dieven werden vastgelegd door een bewakingscamera.
De dieven werden vastgelegd door een bewakingscamera.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

BRESKENS - De twee personen die gisteren werden aangehouden naar aanleiding van twee fietsendiefstallen in Breskens hebben beide een boete van 300 euro gekregen. Ze zijn inmiddels weer op vrije voeten.


In de nacht van zaterdag op zondag werden twee fietsen weggenomen. De politie stelde een onderzoek in en vroeg hiervoor onder meer camerabeelden op bij de Plus-supermarkt. De dieven bleken te zijn vastgelegd door een bewakingscamera bij de Weegbrugweg. Aan de hand van de bewakingsbeelden en met behulp van getuigen kon de politie de twee verdachten achterhalen. Zij werden rond 15.00 uur gecontroleerd bij de Deltahoek.

Beide mannen hadden een vrachtwagen bij zich. In de opleggers bleken de gestolen fietsen te liggen. De mannen werden aangehouden voor diefstal en/of heling. De twee zijn meegenomen naar het politiebureau en de fietsen werden in beslag genomen. Beide verdachten legden een bekennende verklaring af. Na overleg met het Openbaar Ministerie kregen ze een boete van 300 euro per persoon opgelegd.

Nadat de twee de boete hadden betaald, zijn ze in vrijheid gesteld. De fietsen zijn terug bij de eigenaren.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Richard (17-8-2020 om 13:15)
Dus meerdere fietsen stelen kost je slechts 300 euro boete ?? Geen wonder dat ze daar mee door gaan, lage pakkans en een lage boete. Prima misdaadklimaat in nederland.
omg (17-8-2020 om 12:59)
sowee, een boete van 300 euro dat lost het probleem wel op ja
Loes (17-8-2020 om 12:12)
Nou ik zou de schade ook verhalen op hen....
Cookie-instellingen beheren