Weerbericht:
Zonnig en droog weekeinde, in het zuiden zomers warm
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 4 km

Ook negatief zwemadvies Oranjeplaat Badstrand

Toegevoegd: 20-08-2020, 18.29 uur
Ook negatief zwemadvies Oranjeplaat Badstrand
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Tim Koster

ARNEMUIDEN - Na het negatieve zwemadvies voor de zwemlocatie Schotsman aan de Campensweg in Kamperland, is nu ook een negatief zwemadvies afgegeven voor het Oranjeplaat Badstrand bij Arnemuiden.


Rijkswaterstaat heeft de dode vissen bij de Schotsman zoveel mogelijk opgeruimd en extra onderzoek naar de waterkwaliteit gedaan. Uit het onderzoek blijkt dat de waterkwaliteit alleen in de Noordwesthoek van het Veerse Meer niet goed is. Dat is ten noorden van de trailerhelling bij de Schotsman, het water bij de waterskibaan en alles ten zuiden daarvan voldoet wel aan de normen die gesteld worden aan zwemwater.

De provincie heeft vandaag geconstateerd dat er bij het Oranjeplaat Badstrand in Arnemuiden ook dode vissen in het water liggen. Ook voor deze zwemwaterlocatie zal per direct een negatief zwemadvies afgegeven worden. De RUD Zeeland gaat bij het badstrand een waarschuwingsbord plaatsen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Smit (24-8-2020 om 17:34)
Reactie op vraag W de Wit: Duikers hebben op 21 augustus thv Zilveren Schor op de bodem 3 forse palingen en 6 harders dood zien liggen. Ook grote sterfte oesterbanken thv Oude Middelburgse Haven.
W de Wit (21-8-2020 om 15:19)
Iemand bekend om welke vissoorten het zou gaan?