Weerbericht:
Vooral in het oosten eerst veel regen, van het zuiden uit vrijwel droog
Verkeersinformatie:
12 files van totaal 34 km

Zwaargewonde bij schietpartij in Middelburg

Toegevoegd: 26-08-2020, 18.51 uur - Update: 26-08-2020, 20.36 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - In een woning in het centrum van Middelburg is vanavond een vrouw neergeschoten. Er is ter plaatse één verdachte aangehouden.


Rond 18.20 uur werd er melding gemaakt van het schietincident in de woning aan de Burggang. Direct werden diverse politie-eenheden, twee ambulancesteams en een traumahelikopter opgeroepen. Agenten wisten al snel een mannelijke verdachte aan te houden. Hij werd op straat geboeid. De man kreeg bewijszakken om zijn handen, vermoedelijk om uit te kunnen zoeken of hij al dan niet recentelijk geschoten heeft.

Volgens de politie is het slachtoffer een vrouw. Ze had volgens een woordvoerder ernstig letsel maar meer details hierover zijn er nog niet. De vrouw bevond zich op de eerste etage van een woning. De brandweer kwam ter plekke met een ladderwagen. Hiermee is het slachtoffer uit de woning gehaald en per ambulance naar de Markt gebracht. Daar was in de tussentijd de traumahelikopter geland.

Rond 19.20 uur is de gewonde per helikopter afgevoerd naar een ziekenhuis buiten de regio. De politie heeft de omgeving rondom de woning afgezet met linten en de recherche doet onderzoek naar wat er precies is gebeurd.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Madeira (27-8-2020 om 14:49)
Ik denk dat er toch wat door elkaar wordt gehaald door een aantal reaguurders. Vuurwapengeweld en vuurwapenbezit komt in alle kringen en "huidskleuren" (lees normaal: afkomst) voor. Als het een aantal keer een donker getinte medemens is dan komen de racistische opmerkingen al heel snel om de hoek kijken. Laten we even het laatste kwartaal bij de hand nemen: Onze Zeeuwse blanke TBS'er die op de vlucht was, is vuurwapen gevaarlijk, heeft ook vuurwapen geweld gebruikt in het verleden. Bij een aantal hard werkende havenwerkers in Vlissingen Oost zijn naast grote sommen geld ook vuurwapens aangetroffen, blanke Zeeuwen! Een racist is de meest domme onontwikkelde persoon die er rondloopt, groet een blanke Zeeuw!
Emergo (27-8-2020 om 11:48)
@Kees En wat zegt die foto jou dan, ik zie een plaats delict.
Emergo (27-8-2020 om 11:47)
@Loes "Het land naar de klote" omdat er iets in Middelburg gebeurt ?? Wel, wel.
mar (27-8-2020 om 10:51)
Wat is er toch loos in ons land, je leest en hoort niet anders dan ongevallen, in het verkeer, dronken, onder invloed van drugs. Nu schiet en steekpartijen. Sterkte voor de vrouw. De regels moeten danig worden aangepast.
ADRIAN IRVINE (27-8-2020 om 06:44)
Was enorm geschrokken toen ik hoorde om wie het om ging. Hoop deze jonge vrouw het overleeft. Veel sterkte aan familie en vrienden.
Peter (27-8-2020 om 05:10)
Allemaal boze witte mensen reacties weer, overheid, sociale kringen en afkomst zijn weer de “oorzaken” zo te zien. Valt nog mee dat de mobiele telefoon niet de schuld krijgt!
Cookie-instellingen beheren