Weerbericht:
Vannacht helder, overdag zonnig en landinwaarts zomers warm
Verkeersinformatie:
Geen files

Onderzoek schietpartij Middelburg zo goed als afgerond

Toegevoegd: 24-02-2021, 18.08 uur
De verdachte werd direct na de melding van de schietpartij opgepakt.
De verdachte werd direct na de melding van de schietpartij opgepakt.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het onderzoek in de zaak tegen de 27-jarige G. E. uit Domburg die ervan wordt verdacht op 26 augustus vorig jaar in een woning aan de Burggang in Middelburg zijn 21-jarige vriendin op korte afstand een kogel in haar hoofd te hebben geschoten, is zo goed als afgerond. Dat bleek woensdag tijdens een niet inhoudelijke behandeling van de zaak.


Wat nog rest zijn enkele verzoeken van de verdediging om onder andere het slachtoffer nog eens te horen en het laten maken van een rapportage over E. door gedragsdeskundigen. De vrouw overleefde het schot maar raakte ruim een maand in coma. De verdachte kon direct na de melding van het schietincident worden aangehouden.

De Domburger wordt poging doodslag ten laste gelegd.  De achtergrond van het schieten is nog niet duidelijk. Volgens een getuige was hij met het pistool aan het 'dollen' toen het plotseling afging. E. zou verklaard hebben dat hij per ongeluk had geschoten. Hij was zijn vuurwapen aan het schoonmaken, het magazijn was verwijderd en daarna weer teruggeplaatst. E. zei dat te zijn vergeten, waardoor er een kogel in de kamer kwam en het wapen plotseling afging. Opvallend was echter wel dat er twee uur zat tussen het schot en het alarmeren van de hulpdiensten.

En volgende niet inhoudelijke zitting staat gepland voor 12 mei.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ik (25-2-2021 om 08:55)
Je bent gewoon een lafaard als je wapens draagt. Associaal gedrag heet dat.
Peter (24-2-2021 om 19:22)
Dat geloof je toch ook niet dat het per ongeluk was, wat doet deze medelander met een wapen? Was vast meer van plan, even de kruitresten er uitvegen, dan is het al meer gebruikt. Opsluiten voor de komende 20-30 jaar... Probleem opgelost.
Mijn mening (24-2-2021 om 18:46)
Gewoon opbergen voor de komende 30 jaar. Een normaal mens loopt niet met een vuurwapen op zak. Naar mijn mening ben je gewoon schuldig als je een wapen hebt en perongeluk af gaat.
Cookie-instellingen beheren