Weerbericht:
Zonnig en droog
Verkeersinformatie:
Geen files

KNRM en brandweer in actie voor ree Oosterschelde

Toegevoegd: 27-08-2020, 19.09 uur
KNRM en brandweer in actie voor ree Oosterschelde
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

KAMPERLAND - Zowel de brandweer als de KNRM zijn vanmiddag ingezet nadat bij Kamperland een reetje was gezien in het water van de Oosterschelde.


Over het dier werd rond 16.30 uur alarm geslagen. De alarmcentrale piepte vervolgens de redders van het KNRM-station Neeltje Jans op en die gingen ter plekke met de reddingboot Fred. De redders begeleidden het dier naar de kant maar éénmaal daar vluchtte het de duinen in. Omdat werd vermoed dat het dier gewond was, werd een nader onderzoek ingesteld.

Rond 16.50 uur werd ook de brandweerploeg van de post Kamperland gealarmeerd. Brandweerlieden gingen vervolgens met de van een camping geleend voertuig naar de ree op zoek. Het dier werd niet meer aangetroffen maar omstanders konden wel ophelderen dat het reetje niet gewond zou zijn geweest. Hierop werd de actie beëindigd.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bastin Driece (27-8-2020 om 20:39)
Nog 5.000 te gaan Wat een poeha voor 1 (één) ree