Weerbericht:
Zon en stapelwolken en enkele buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Middelburg sluit woning na drugsvondst

Toegevoegd: 15-09-2020, 16.52 uur
Middelburg sluit woning na drugsvondst
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een woning in Middelburg is op last van de burgemeester van de gemeente Middelburg gesloten voor de duur van drie maanden. De sluiting volgt op een drugsvondst eerder dit jaar.


In de woning aan de Nieuwepoortstraat werd op 17 juni onder meer een handelshoeveelheid harddrugs aangetroffen. Vanmiddag om 15.00 uur is de betreffende woning verzegeld. Dat de sluiting pas na zo’n drie maanden plaatsvindt, komt volgens de gemeente doordat in zo’n geval altijd eerst een juridische procedure doorlopen moet worden.

De sluiting vindt plaats op basis van artikel 13b van de Opiumwet (ook wel Wet Damocles genoemd) en het bijbehorende gemeentelijke “Damoclesbeleid”. Dit beleid houdt in dat als er een handelshoeveelheid harddrugs wordt aangetroffen, een woning of lokaal tijdelijk wordt gesloten. Het doel van de tijdelijke sluiting is de bestrijding van de drugshandel en het einde maken aan drugsgerelateerde activiteiten vanuit de woning.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mijn mening (15-9-2020 om 18:38)
Ze hebben bewezen dat ze geen woning waard zijn. Gewoon op straat zetten en zoek het maar uit. Geef de woning aan een ander die een normale woonomgeving wel kan waarderen.
Redouane (15-9-2020 om 17:49)
Anno 2020 zijn er nog steeds mensen die denken dat drugs een wondermiddel is voor hun leven en om er evt. rijk mee te worden dmv handel. Drugs zijn niet goed, dealers moeten via het strafrecht en eventueel icm het bestuursrecht aangepakt worden. de gebruikers hebben hulp nodig om hun verslaving te beëindigen.
Cookie-instellingen beheren