Weerbericht:
Wisselend bewolkt en lokaal een bui
Verkeersinformatie:
Geen files

Gestolen fietsen in auto dronken man zonder rijbewijs

Toegevoegd: 18-09-2020, 16.58 uur
Herkent u de fiets op de foto? Dan kunt u bellen met 0900-8844.
Herkent u de fiets op de foto? Dan kunt u bellen met 0900-8844.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

RILLAND - In Rilland heeft de politie donderdagavond bij een controle twee (vermoedelijk) gestolen fietsen ontdekt. De auto werd bestuurd door iemand die onder invloed en bovendien zonder rijbewijs reed.


Agenten controleerden het voertuig bij de Valckenisseweg. De bestuurder, een 21-jarige man uit Tholen, bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Ook was hij onder invloed van THC (de werkzame stof in hasj en wiet). Bij nader onderzoek werden in het voertuig twee mountainbikes aangetroffen. Ook werd gereedschap aangetroffen dat gebruikt wordt om sloten van fietsen te demonteren. Hierdoor rees het vermoeden dat de tweetwielers afkomstig waren van diefstal.

Van één van de twee is volgens de politie inmiddels een eigenaar bekend. Van de andere fiets heeft de politie nog niet kunnen achterhalen wie de rechtmatige eigenaar is. Het onderzoek hiernaar loopt nog en er is een foto verspreid in de hoop de rechtmatige eigenaar van de fiets te achterhalen.

De bijrijdster van de Tholenaar is ook aangehouden. Het gaat om een 22-jarige vrouw uit Haarlem. Beide verdachten zijn ingesloten in een politiecellencomplex. De twee verdachten worden vandaag gehoord. Van de man is een bloedmonster afgenomen door een GGD-arts. Dat monster zal onderzocht worden door het NFI. Zodra de uitslag bekend is neemt een officier van justitie een beslissing over de verdere afhandeling van dit feit.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750