Weerbericht:
Perioden met zon en tot vanavond meest droog. Zaterdag enkele buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Gasdrukwapen en drugs in auto Hulst

Toegevoegd: 19-09-2020, 14.06 uur
Gasdrukwapen en drugs in auto Hulst
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

HULST - In Hulst zijn vannacht drugs en een gasdrukwapen aangetroffen toen de politie een voertuig controleerde. Zowel de drugs als het wapen zijn in beslag genomen.


De bestuurder van de auto, een 21-jarige man uit het Belgische De Klinge, werd rond 00.30 uur gespot door surveillerende agenten. De auto reed toen op de Trumanlaan. De bestuurder kreeg een stopteken maar hieraan werd niet meteen gehoor gegeven. Bij de Van der Leijenlaan bracht de Belg zijn voertuig alsnog tot stilstand. Vervolgens werd een controle ingesteld.

Bij het aanspreken van de automobilist roken de agenten meteen de hen bekende geur van hennep. De agenten verzochten daaro, de uitlevering van alle aanwezige drugs en hierop overhandigde de Belg gripzakjes met daarin 12 gram hennep. De man werd vervolgens aangehouden wegens drugsbezit.

De agenten besloten nader onderzoek in de auto te doen. In de kofferbak werd vervolgens een gasdrukwapen aangetroffen. “Zo’n wapen is geschikt voor afdreiging en dus staat het op de lijst van verboden wapens”, zo legt de politie uit. De drugs en het wapen zijn in beslag genomen. De man deed afstand van het wapen.

Na verhoor is de man vannacht rond 03.15 uur weer in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren