Weerbericht:
Buien, vooral zondag met onweer
Verkeersinformatie:
Geen files

Koe in sloot Oude Vlissingseweg Middelburg

Toegevoegd: 19-09-2020, 18.18 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Brandweerlieden hebben vanmiddag tussen Groot-Abeele en Middelburg een te water geraakte koe gered.


Passanten zagen het dier rond 16.15 uur in een watergang naast de Oude Vlissingseweg liggen. Ze sloegen alarm bij de brandweer en die rukte uit met een tankautospuit en een hulpverleningsvoertuig. Ook de politie kwam ter plekke.

Een poging om de koe met een tractor uit het water te trekken mislukte. Hierop werd het hulpverleningsvoertuig dichterbij gezet om zo met behulp van de kraan te kunnen trekken.

​Rond 17.40 uur stond de koe weer op het droge. Het voorval trok tientallen kijkers.


Foto's
Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ger (21-9-2020 om 22:02)
Nogmaals dank voor de goede inzet van de brandweer. En gelukkig had ik het mis wat betreft de klem. Voor een leek zoals ik zag het er erg pijnlijk uit maar blijkt dus juist uitstekend hulpmiddel en heel fijn om te horen dat de koe weer in het weiland loopt!
Maria (20-9-2020 om 13:30)
Brandweer en hulpverleners hebben het uitstekend gedaan en vooral de gezondheid van de koe in acht genomen. Koe stond na 10 minuten bijkomen weer veilig bij haar vriendinnen. Ik betaal hier met alle liefde belasting voor!!
Boertje (20-9-2020 om 10:17)
@Ger: wat zou er gebeuren als je hem aan zijn buik optil? Ik denk dat deze beugel juist hiervoor bedoelt is. Chapeau brandweer...
K (20-9-2020 om 08:15)
Beste Ger, bij gebruik van banden beschadig je de maag van de koe. Wat er nu gebruikt is is een zogeheten koeienklem die speciaal ontwikkeld is om koeien te hijssen. Wordt ook door boeren gebruikt. De koe liep overigens 10 min later rond in het weiland.
Belastingbetaler (20-9-2020 om 00:39)
Betaal de boer alle kosten?
een inwoner (19-9-2020 om 23:43)
Als ik dit ziet. Wat een behulpzame brandweermannen.We kunnen ze echt niet missen Chapeau brandweer mannen . .
Cookie-instellingen beheren