Weerbericht:
Geleidelijk perioden met zon, morgen wolkenvelden en in het zuidoosten zon
Verkeersinformatie:
13 files van totaal 39 km

Arrestatie na herhaaldelijke geluidsoverlast

Toegevoegd: 01-11-2020, 11.48 uur
Arrestatie na herhaaldelijke geluidsoverlast
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

SCHOONDIJKE - Nadat in het (recente) verleden al meerdere malen gewaarschuwd was geen geluidsoverlast meer te veroorzaken, hebben agenten gisteravond proces-verbaal aangezegd bij bewoners van een woning in Schoondijke. Eén van de twee werd aangehouden, zo meldt de politie.


Volgens omwonenden veroorzaken bewoners van de Jacob van Ruysdaelstraat in Schoondijke regelmatig overlast door harde muziek te draaien. Zaterdagavond was het weer raak en moest de politie eraan te pas komen om de overlast te doen stoppen. De laatste keer dat overlast werd geconstateerd door de politie, was de afspraak met de bewoners gemaakt dat bij een volgende keer proces-verbaal opgemaakt zou worden.

Toen agenten de straat inreden, werden ze meteen aangesproken door omwonenden dat de overlast weer hevig was. De politiemensen belden aan bij de betreffende woning en toen de deur werd geopend kreeg de bewoner direct proces-verbaal aangezegd. Zijn vrouw was het hier echter niet mee eens en begon nog meer overlast te veroorzaken door uit het raam op de bovenverdieping te gaan gillen en te schelden naar omwonenden.

De vrouw was volgens de politie niet voor rede vatbaar. Ze is door de agenten aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Ze is voor een hulpofficier van justitie geleid en heeft een verklaring afgelegd. Na dit verhoor is de vrouw weer in vrijheid gesteld. Door de agenten is nu de afspraak gemaakt dat bij een volgende keer de geluidsinstallatie in beslag wordt genomen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bram goeree (2-11-2020 om 14:02)
omdat dit al de zoveelste keer is neem ik aan dat er zeker wel pogingen zijn gedaan om met die mensen tot een oplossing te komen .de politie had gelijk de installatie mee moeten nemen .je kan wel blijven waarschuwen .het zullen je buren maar zijn
Kevin (2-11-2020 om 05:37)
Praat met de mensen, doe op zijn minst een poging en keer je niet gezamenlijk tegen hun , dan zien hun als aanvallend en gaan daar vervolgens weer op reageren. Beboeten maakt het erger, ga op een dag langs wanneer er geen sprake is van overlast en praat met ze, wellicht spelen er zich problemen af. Help elkaar, zorg niet voor haat onder elkaar!
Ronald (1-11-2020 om 15:18)
Die mensen zijn in psychische nood en hebben waarschijnlijk een psychose. Dit is niet om mee te lachen, maar hier moet professionele hulp bij komen ,maar Emergis daar zou ik niet op durven rekenen . Bekeuren helpt niet hoor ,goede gepaste hulp wel !
Bumper; (1-11-2020 om 15:13)
het optreden van de politie na dat er al diverse keren hetzelfde was voor gevallen, gewoon de hele installatie in beslag nemen is bij dergelijke aso,s de beste oplossing. bumper:
Cookie-instellingen beheren