Weerbericht:
Opklaringen, in het zuiden eerst bewolkt. Overdag zonnige perioden
Verkeersinformatie:
Geen files

Neppostbode probeert pinpas te bemachtigen

Toegevoegd: 04-11-2020, 11.00 uur
Neppostbode probeert pinpas te bemachtigen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

HEIKANT - Een 21-jarige jongeman uit Blaricum is dinsdag in Heikant aangehouden omdat hij ervan wordt verdacht fraude met betaalproducten te hebben gepleegd. De jongeman verkleede zich als postbezorger om een bankpas van een ouder echtpaar te kunne bemachtigen.​


Het echtpaar uit Heikant was eerder door een ‘medewerker van een bank’ benaderd met een smoes dat hun bankpas samen met de PIN-code ingeleverd moest worden omdat er verdachte transacties zouden zijn gedaan. De pas zou bij hen thuis worden opgehaald door een medewerker van een postbedrijf. Het echtpaar ging in eerste instantie mee in het verhaal, maar kreeg toch twijfels. Ze vroegen een buurman om hen te helpen en de politie te bellen om het verhaal uit te leggen.

Nadat de politie was gebeld, bleek dat er voor dinsdagmiddag een afspraak was gemaakt met ‘de bank’ om de pas en de PIN-code bij het echtpaar thuis op te halen. "Vaak wordt er dan gezegd dat dit een extra service is van de bank, omdat de betrokkenen dan 'lekker zelf de deur niet uithoeven'. Klinkt heel erg aardig natuurlijk, maar uiteindelijk is het ronduit gemeen wat deze oplichters doen. Gelukkig kreeg dit echtpaar op tijd het gevoel dat er iets niet klopte", zo zegt de politie.

Agenten zijn in de buurt van de betreffende woning gebleven en zagen op een zeker moment een man in kleding van een postbedrijf bij het oudere echtpaar aanbellen. De man is meteen aangehouden nadat hij de pas in ontvangst nam.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Zeeuw (10-11-2020 om 05:43)
Ze zijn er eens optijd bij. Vaak komen te te laat bij diefstal.
cees (5-11-2020 om 19:56)
Sorry Rick! hahaha das waar ja, de meeste honden zijn trouwe viervoeters, waar je veel liefde van heb.... Ik kan die man wel vergelijken met wat anders.... maar dat hou ik maar ff terzijde.... Iets waar we in NL ook een overvloed van hebben, en die zulke praktijken ook makkelijk durven!
Rick (5-11-2020 om 18:06)
Cees: Je moet de honden niet beledigen door ze te vergelijken met dit uitvaagsel! Honden zijn eerlijk tegenover mensen en doen zich niet anders voor dan ze zijn!
Anonymous (4-11-2020 om 22:48)
Goed werk inderdaad, als ze hier komen steek ik hun pin automaat in hun...
cees (4-11-2020 om 22:14)
Keurige actie, om ze die gast te pakken.. Oudere mensen zouden meer en beter ingelicht moeten worden door middel van tv spots, en huis aan huis reclame. Dat het zo absoluut niet werkt door de bank. De bank zou dit moeten aangeven duidelijker. Ouderen zien en snappen niet alles. ZO gemeen, om deze oudjes op hun laatse oude dagen nog zo te bedriegen. Ze horen een zorgeloze tijd te hebben, waar ze van hun spaarcentjes horen te genieten. En niet alles in 1 x kwijt. En die oplichter, moet een flink pak op zijn sodemieter krijgen, en flinke straf. Ga werken misselijke luie hond. 21jaar Uit Blaricum?? WTF? zoek een baan sukkel. Verplicht in bejaardenhuis laten schoonmaken, en werken voor niks. Minne hond dat je bent. Grote vent ben je dan hoor!
Anton (4-11-2020 om 18:54)
Dat moet voor de agenten veel voldoening hebben gegeven om zo'n laag stuk schorem op heterdaad op te kunnen pakken. Uiteindelijk goed gehandeld van het echtpaar en de buurman.
Cookie-instellingen beheren