Weerbericht:
Wolkenvelden. In het noordwesten, later ook elders, (winterse) buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Goesenaar voor bijna 1.800 euro opgelicht

Toegevoegd: 19-11-2020, 16.01 uur
Goesenaar voor bijna 1.800 euro opgelicht
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

GOES - Een inwoner uit Goes is dinsdagmiddag via WhatsApp voor bijna 1.800 euro opgelicht. De politie grijpt de zaak aan om maar weer eens te waarschuwen voor cybercrime.


Het 71-jarige slachtoffer kreeg via WhatsApp een bericht van een 'bekende' die appte in nood te zijn. De cybercrimineel die achter het berichtje zat, vroeg vervolgens aan het slachtoffer of deze geld wilde voorschieten onder het mom dat dit de volgende dag terugbetaald zou worden. De man maakte vervolgens het gevraagde geld over. Later bleek dat hij was opgelicht. De man deed aangifte en de politie onderzoekt de zaak.

Bij 'vriend in nood fraude' wordt vaak gebruik gemaakt van WhatsApp. Hierbij doet een crimineel zich voor als een bekende en vraagt geld. "Wees altijd alert: online kan iemand zich als iemand anders voordoen. De ‘bekende’ kan ook een crimineel zijn. Ga nooit zo maar in op een betaalverzoek van een bekende. Check via een ander kanaal bij deze vriend of hij of zij geld gevraagd heeft", zo adviseert de politie.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bram goeree (20-11-2020 om 13:21)
Klaas en bert ik vind jullie opmerkingen wat kortzichtig .deze persoon heeft zeker wel het nieuws gezien maar wij weten niet hoe het hier gegaan is en om dan deze persoon maar gelijk de schuld te geven van zijn ''fout'' vind ik wel kort door de bocht .zeg nooit van dit overkomt mij niet want niemand is perfect .ook ik niet
Wim (19-11-2020 om 19:38)
Om zo aan je geld komen wat ben je dan een lafaard om dat te doen bij een 71 jarige man ik hoop dat het zelfde bij jou een keer overkomt maar dan met het tien voddige vuile smeerlap.
bert kaiser (19-11-2020 om 16:50)
hoe vaak moet er hier nog voor gewaarschuwd worden? lezen we geen kranten en/of kijken we geen t.v.?
Klaas (19-11-2020 om 16:22)
Hoe dom ben je dan, zo vaak in de media geweest en er dan nog in trappen! Ik zeg politie niks aan die zaak doen en opleggen.
Cookie-instellingen beheren