Weerbericht:
Perioden met zon en droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Ernstig ongeluk Terneuzenstraat Zaamslag

Toegevoegd: 02-12-2020, 10.25 uur - Update: 02-12-2020, 15.55 uur
Door: Manfred Berrevoets

ZAAMSLAG - Bij de Terneuzensestraat (N299) bij Zaamslag is vanochtend een auto op zijn zijkant in een sloot beland na een botsing met een fietser. De fietser is ernstig gewond geraakt.


Volgens de politie raakte de auto van een 20-jarige Terneuzense vrouw in een slip en ontstond een botsing met de fietser toen het voertuig van de weg schoot. Het ongeluk gebeurde rond 08.50 uur. Na de melding bij de hulpdiensten werden onder meer twee ambulances, een brandweerploeg en een traumahelikopter opgeroepen. De helikopter landde omstreeks 09.25 uur nabij de plaats van het ongeluk. Zo'n vijf minuten later werd het slachtoffer met spoed per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis.

De politie laat weten dat het slachtoffer de fietser is. Het gaat om een 16-jarige jongen uit Terneuzen. Hij verkeert volgens een woordvoerder buiten levensgevaar. De bestuurster kon zelf uit de auto klimmen. Ze bleef voor zover bekend ongedeerd. De weg werd vanwege de aanrijding ter plekke volledig afgesloten voor het verkeer. De politie is een sporenonderzoek gestart naar de exacte toedracht van het ongeluk. De auto van de Terneuzense is getakeld.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rob (9-12-2020 om 23:15)
Verschrikkelijk voor het slachtoffer. Je zal maar nietsvermoedend op een fietspad rijden en geschept worden door een auto op volle snelheid. Dat is een trauma. Overigens beland een geslipt voertuig altijd aan de buitenkant van een bocht. Deze onervaren bestuurster heeft dus blijkbaar bewust naar binnen gestuurd, waar de fietser reed. Heel triest. Het is te hopen dat deze jongen geheel van zijn verwondingen zal genezen.
Darco (9-12-2020 om 18:25)
De één roept 100 en dan weer 70 maar naar mijn idee is het gewoon een 80 weg :-) als nu die verrekte grondeigenaren niet ze dwars zouden liggen dan had er allang een rotonde gelegen in die deze weg, maakt de boel meteen wat minder overzichtelijk en dus veiliger.
anoniem (2-12-2020 om 19:14)
sterkte voor alle betrokkenen.
Eddy de Kort (2-12-2020 om 14:29)
Sorry fietser, daar kan je niet uitkomen, ligt geen afslag, dat is de beruchte bocht bij de Kraag waar er al vele naast de weg zijn geraakt en of de bocht uit vliegen de bossen in of oversteken door overstuur en aan de andere kant de sloot of het land in gaan, tja, als je daar dan fiets heb je uiteraard wel erg veel pech maar als fietser kan je daar helaas niks aan doen he, het is een gescheiden fietspad.
Gulagius (2-12-2020 om 14:02)
Mensen onderschatten die bocht is scherper dan je denkt Ze proberen er 100 te rijden terwijl je er beter 70 kan rijden
fietser (2-12-2020 om 11:13)
Droevig nieuws weer, niets over de toestand van de fietser nog bekend, lastig uitkomen ook daar. Sterkte voor alle betrokkenen,
Cookie-instellingen beheren