Weerbericht:
Perioden met zon, afgewisseld door wolkenvelden
Verkeersinformatie:
Geen files

Processen-verbaal voor niet dragen reddingsvest

Toegevoegd: 19-01-2021, 15.26 uur
Processen-verbaal voor niet dragen reddingsvest
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - In de haven van Vlissingen heeft de politie vandaag verschillende bemanningsleden van schepen proces-verbaal aangezegd omdat ze geen reddingsvest droegen.


Tijdens een surveillance zagen agenten dat verschillende personen die aan dek aan het werk waren geen reddingsvest droegen. Ze gingen daarom aan boord om proces-verbaal op te maken tegen deze personen. Het dragen van een reddingsvest is namelijk verplicht in het binnenvaartpolitiereglement.

Eerder gaf de politie al aan dat de overlevingskans bij het overboord vallen aanzienlijk wordt vergroot als door het slachtoffer een reddingsvest wordt gedragen. “Gezien de risico's, de weersomstandigheden en het soort werkzaamheden hebben wij proces-verbaal opgemaakt tegen deze personen”, zo meldt de politie vandaag.

Een officier van justitie zal de verdere afhandeling voor zijn of haar rekening nemen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Peter Quest (19-1-2021 om 16:38)
Goed die agenten hadden niets beters te doen. Ze controleerde waarschijnlijk ook gelijk of ze handschoenen droegen, een fluorizerende jas aanhadden, werkschoenen etc. De overheid is je grootste vijand. Want ja bonnen quotum bestaat nog steeds en is een toeslagenaffaire 3.0., Bekeuren om te bekeuren. Soms kan je helemaal niet werken met een reddingsvest om. Net zo min als dat je soms je veiligheidshelm af moet zetten. Maar ja vertel dat maar eens de politie die overal verstand van heeft. Kortom, had ook anders opgelost kunnen worden. En ja ik heb veel op met veiligheid maar overdrijven kan ook.
Cookie-instellingen beheren