Weerbericht:
Vandaag flink wat zon en droog. Zondag meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Woning in Middelburg drie maanden op slot

Toegevoegd: 12-02-2021, 15.26 uur
Woning in Middelburg drie maanden op slot
© Foto: Wilco Roeleven (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Op last van de burgemeester van de gemeente Middelburg is vandaag om 10.00 uur een woning aan de Baarsjesstraat in Middelburg gesloten voor drie maanden. 


Op 30 september 2020 is in de woning onder andere een handelshoeveelheid drugs en zaken die duiden op drugshandel aangetroffen. Voordat de burgemeester een drugspand of lokaal kan sluiten moet de gemeente een juridische procedure doorlopen. Daarom zit er enige tijd tussen de datum waarop de harddrugs is gevonden en de daadwerkelijke sluiting. 

De sluiting is op basis van artikel 13b van de Opiumwet (ook wel Wet Damocles genoemd) en het bijbehorende gemeentelijke “Damoclesbeleid”. Dit beleid houdt in dat als er een handelshoeveelheid harddrugs wordt aangetroffen, een woning of lokaal tijdelijk wordt gesloten. Het doel van de tijdelijke sluiting is de bestrijding van de drugshandel en het einde maken aan drugsgerelateerde activiteiten vanuit de woning. 

De sluiting is voor de duur van drie maanden. De deuren en de ramen van de woning worden verzegeld en er hangen aankondigingen op de deur en voor de ramen. 


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren