Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 34 km

Grote brand in flatgebouw Vlissingen

Toegevoegd: 29-03-2021, 06.24 uur - Update: 29-03-2021, 07.56 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - In een flatgebouw aan de Schaepmanstraat in Vlissingen is maandagnacht brand ontstaan. De brandweer heeft opgeschaald naar grote brand. Meerdere personen hebben rook ingeademd.


De brand in de flat werd rond 05.25 uur ontdekt en ontstond volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) in een meterkast op de onderste bouwlaag van het complex. Al snel kwam een trappenhuis vol rook te staan en trok de rook omhoog langs de appartementen in de flat. Hierop werd verder opgeschaald door de brandweer. Er werd grote brand afgegeven en ook werd opgeschaald naar GRIP 1. Dit om te zorgen voor een goede multidisciplinaire afstemming, aldus de VRZ.

Inmiddels zijn drie tankautospuiten, een hoogwerker en een ladderwagen ter plaatse. Met behulp van de hoogwerker en de ladderwagen zijn bewoners in veiligheid gebracht. Vrijwel iedereen zou ongedeerd zijn gebleven. Een ambulanceteam ​heeft wel meerdere personen behandeld vanwege rookinhalatie.

Zeven mensen zijn uit de woningen gehaald. Drie van hen worden door de gemeente tijdelijk opgevangen in de school 'De Combinatie'. De vier andere personen worden opgevangen bij familie of vrienden. De bewoners uit het naastgelegen portiek konden in de loop van de ochtend wel terug naar hun woningen. Bij enkele huizen is de gasvoorziening uit voorzorg afgesloten. 

Bij de brand ontstond volgens de Veiligheidsregio ook een gaslek. Het gas is afgesloten door een medewerker van het nutsbedrijf. Het nablussen is nog in volle gang. Stichting Salvage is gevraagd om de bewoners te helpen bij het afhandelen van de schade. De straat is voorlopig afgezet. Om 7.40 uur was de situatie onder controle en kon de brandweer het sein 'brand meester' geven. Na het ventileren van de woningen pakte de brandweer in om terug te keren na de kazerne.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Moeder (29-3-2021 om 13:20)
Dat is schrikken! Gelukkig niemand gewond geraakt. Al is benauwd door de rook óók geen pretje.. En slecht voor de longen. Hopelijk geen blijvende schade daaraan.. Sterkte voor iedereen!
Cookie-instellingen beheren