Weerbericht:
Stapelwolken.
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 7 km

Wandelaar achtervolgd door losgebroken koe

Toegevoegd: 29-03-2021, 14.14 uur
De koe staat inmiddels weer veilig in de wei
De koe staat inmiddels weer veilig in de wei
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Remi Mesu

ZUIDZANDE - Een koe is maandagmiddag bij Zuidzande uit de wei gebroken. Het dier had een gaatje in de omheining van het stuk grond gezien en greep haar kans. De politie moest eraan te pas komen om de koe terug de wei in te brengen.


Volgens de wijkagent van Sluis, Henk Wiegman, was de koe rond 13.00 uur achter een wandelaar aan gerend die voorbij de wei was gelopen. Het dier mocht maandag voor het eerst weer buiten in de wei staan. Kennelijk was het dier zo enthousiast dat ze een gaatje in de omheining zag en haar kans greep om de wandelaar te achtervolgen.

De voorbijganger schrok zich een hoedje toen hij opeens de koe achter zich aan zag komen en belde de politie. Door het werk van onder meer de wijkagent kon de koe weer teruggedreven worden naar de veilige wei. De wandelaar bleef ongedeerd.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Johan (29-3-2021 om 15:22)
Een koe kan verrassend hard lopen, die blijf je niet voor. Gelukkig hebben ze meestal geen kwaad in de zijn. Was het daarentegen een stier geweest.....
Cookie-instellingen beheren