Weerbericht:
Vandaag (zomers) warm, maar ook kans op onweer. Maandag koeler
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 8 km

Tweetal berooft brillenzaak, politie zoekt getuigen

Toegevoegd: 08-04-2021, 18.23 uur
Tweetal berooft brillenzaak, politie zoekt getuigen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - In een brillenzaak aan de Korte Delft in Middelburg hebben donderdagmorgen vroeg zeker twee daders ingebroken. De buit bestaat uit een reeks dure brillen. De politie zoekt getuigen van de inbraak.


De eigenaar sliep boven de winkel en hoorde rond 05.30 uur glasgerinkel. Gelijktijdig hoorde hij het alarm van zijn zaak afgaan. Hij keek uit het raam en zag een man half in het etalageraam hangen. Toen hij in de winkel kwam, waren de daders vertrokken. Ze zijn vermoedelijk weggerend via de Korte Delft richting het Damplein naar de Sint Pieterstraat en het Hof van Sint Pieter.

Het opvallende was dat het tweetal in regenkleding liep. Ze hadden een huishoudtrapje en een voorhamer bij zich. De buit bestond uit een reeks dure brillen van het merk Cartier en Chanel. De politie onderzoekt of deze inbraak iets te maken heeft met een reeks inbraken in Nederland, waarbij alleen brillen van deze dure merken zijn gestolen.

De politie is op zoek naar mensen, die meer over dit incident weten. Specifiek is de politie op zoek naar een fietser die 05.30 uur op de Sint Pieterstraat reed.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren