Weerbericht:
Eerst zon, later vandaag regen en in het noorden en oosten onweersbuien
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 12 km

Gasleiding geraakt tijdens werkzaamheden Sas van Gent

Toegevoegd: 20-04-2021, 09.32 uur
De brandweer werd twee keer opgeroepen voor het lek in Sas van Gent
De brandweer werd twee keer opgeroepen voor het lek in Sas van Gent
© Foto: Brandweer Sas van Gent
Door: Remi Mesu

SAS VAN GENT -  Tijdens werkzaamheden is maandagochtend een gasleiding geraakt in Sas van Gent. Door het incident ontstond er een gaslek in de leiding. 


Rond 11.40 uur kreeg de brandweer een melding dat er tijdens werkzaamheden op het Vlaanderenplein een gasleiding was geraakt. De brandweer van Sas van Gent en Terneuzen kwamen ter plaatse om de omgeving veilig te stellen in afwachting van de DNWG. Nadat het netwerkbedrijf ter plaatse kwam, konden de brandweermannen weer terugkeren naar de kazerne.

Tijdens het dichten van het lek werd de brandweer rond 12.30 uur echter weer opgeroepen. Omdat de reparatiewerkzaamheden niet liepen zoals gepland, wilde de DNWG voor de veiligheid dat het rangeerterrein gecontroleerd werd. Om de controles uit te voeren werd het treinverkeer tijdelijk stilgelegd. Na een half uur was het lek gedicht en kon de brandweer terug naar de kazerne.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
een gast (20-4-2021 om 11:05)
De rekening van deze actie door de veroorzaker laten betalen ,dan gaan ze waarschijnlijk wel volgens de regels werken en dan hoeft er niet iedere dag ergens een brandweer opgeroepen te worden, want de gravers worden dan een stuk voorzichtiger.
Cookie-instellingen beheren