Weerbericht:
Zeer warm zomerweer, later vanavond toenemende kans op onweer
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 20 km

Rietveld vat vlam bij Oesterdam

Toegevoegd: 24-04-2021, 19.10 uur
Door: Remi Mesu

RILLAND - Een stuk riet aan de Oesterdam heeft zaterdagavond vlam gevat. Op het hoogtepunt van de brand waren er grote vlammen te zien. De brandweer van Rilland kon samen met de brandweer van Woensdrecht de natuurbrand onder controle krijgen.


De brand ontstond rond 16.35 uur aan de Oosterscheldezijde van de Oesterdam in een rietveld. Naast de brandweer van Rilland kwam ook de brandweer van Woensdrecht ter plaatse met een blusvoertuig en een waterwagen.

Bij de brand kwam veel rook vrij, omdat de rook recht omhoog ging, was er geen hinder voor het verkeer op de naastgelegen N659. Rond 17.55 uur kon de officier van dienst het sein brand meester melden. De brandweer bleef echter wel bezig om de laatste brandhaardjes te blussen.

Rond 18.00 uur waren de laatste brandjes geblust en konden de brandweermannen langzaam gaan inpakken om terug te keren naar de kazernes. Hoe de brand is ontstaan, is nog niet bekend.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren