Weerbericht:
Af en toe zon, in het zuid(oost)en enkele buien
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 8 km

Daders vernieling auto’s opgespoord door camerabeelden

Toegevoegd: 06-05-2021, 09.26 uur
Daders vernieling auto’s opgespoord door camerabeelden
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

GOES - In het weekend van 10 en 11 april jl. werden in Goes Zuid, in de Beukenstraat en de Populierenstraat, meerdere auto’s bekrast. De politie stelde een onderzoek in.


Inmiddels zijn er zes aangiftes binnengekomen van vernielingen van auto’s. Buurtbewoners hielpen de politie door zelf ook onderzoek te doen. Er werden onder meer camerabeelden afgestaan aan de politie. Hierop werden de (jonge) daders herkend. 

De gegevens van de drie jonge vernielers zijn bekend bij de politie. Het gaat om jongens van 13 en 14 jaar oud. Ze zijn allemaal afkomstig uit de gemeente Goes. De jongens hebben een uitnodiging gekregen om een verklaring af te leggen bij de politie. De schade zal, indien mogelijk, door hun ouders betaald moeten worden, omdat de jongens nog minderjarig zijn.

Over de verdere afhandeling van deze zaak wordt op een later moment een beslissing genomen. Eén van de mogelijkheden om jonge daders te straffen is een zogenoemde HALT-afdoening. Dit kan alleen als de jongere en zijn/haar ouders hiermee instemmen en de jongere nog niet eerder een straf heeft gekregen via het Openbaar Ministerie. Via Halt kan ook de ontstane schade afgewikkeld worden. Verzekeringsmaatschappijen vergoeden een bewust gemaakte schade namelijk niet.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
jacob (7-5-2021 om 09:47)
@Ineke inderdaad zullen de ouders voor de schade opdraaien. En dat ze hun koers beter in de gaten moeten houden dat kan maar(ik praat dit helemaal niet goed) als ze uit het oog zijn kunnen deze vlerken ongepast gedrag vertonen. Ik weet ook niet op welk tijdstip dit gebeurt is maar als de camera's dit bewijzen zal het wel in de avond uren zijn geweest en dan moeten zulke vlerken binnen zijn.
Bram (7-5-2021 om 07:15)
Goed dat er tegenwoordig overal cameras hangen
klaar (6-5-2021 om 19:36)
waauuuw, kom maar op met de schadevergoeding??????????
Ineke (6-5-2021 om 18:37)
Ouders zeker de schade laten betalen. Het is hun opvoeding die nu tentoongesteld is. Ze zullen zo beter hun koters in de gaten gaan houden
Stuart (6-5-2021 om 13:51)
Uitnodiging om verklaring af te leggen en bureau halt alleen als ouders en daders instemmen? Waanzin ten top!
Cookie-instellingen beheren