Weerbericht:
Op de meeste plaatsen droog, in het zuidoosten kans op mist
Verkeersinformatie:
Geen files

Contracten bouw nieuw politiekantoor ondertekend

Toegevoegd: 10-06-2021, 09.56 uur
Het ontwerp van het nieuwe kantoor werd ook onthuld.
Het ontwerp van het nieuwe kantoor werd ook onthuld.
© Foto: Remi Mesu
Door: Remi Mesu

MIDDELBURG - De districtschef van de politie Joost Manusama heeft donderdagochtend de contracten voor de bouw van het nieuwe districtskantoor in Middelburg getekend met de aannemer. Het is de bedoeling dat het gebouw over twee jaar af is bij het ZEP in Middelburg.


Op de grond aan de Althoornweg, dat nu nog een weiland is, kwamen donderdagochtend vertegenwoordigers van aannemer Denys Engineers & Contractors BV uit Moerdijk en de politie samen. Districtschef Joost Manusama tekende op het terrein waar het nieuwe politiekantoor moet komen met de aannemer de contracten voor de bouw van het pand.

Met de overeenkomst is er volgens de politie een belangrijke stap gezet in het proces van de nieuwbouw. Zo is er een ontwerp en een technisch plan voor het gebouw gerealiseerd. Na de goedkeuring van het ontwerp is er direct gestart met de aanbestedingsprocedure naar een aannemer. Vanwege de omvang van het project is dat Europees aanbesteed.

De politie heeft na de aanbesteding gekozen voor Denys Engineers & Contractors BV uit Moerdijk. De aannemer is inmiddels met de voorbereidingen voor de bouw begonnen. De eerste zichtbare handelingen op het bouwterrein zullen in juli te zien zijn. De oplevering staat gepland voor eind 2022.

In 2019 nam de politie ook een optie op het naastgelegen bouwperceel. Er bestond namelijk de kans voor een nieuw politietrainingscentrum. Uiteindelijk is er besloten om de trainingslocatie van Vlissingen-Oost niet te verplaatsen en is de optie op het perceel daardoor vervallen.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren