Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Nieuw politiebureau 7,5 miljoen duurder en later klaar

Toegevoegd: 25-10-2023, 14.22 uur
In de zomer van 2019 leek het er nog op dat het bureau eind 2022 open zou gaan.
In de zomer van 2019 leek het er nog op dat het bureau eind 2022 open zou gaan.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het nieuwe politiebureau bij het ZEP (Mortiere) in Middelburg gaat naar verwachting 7,5 miljoen euro meer kosten en de oplevering vindt ook nog eens later plaats. Dat heeft de politie vandaag bekendgemaakt.


Aanvankelijk was het plan om het nieuwe gebouw rond de jaarwisseling 2022-2023 op te leveren. Vanwege de covidpandemie en de oorlog in Oekraiëne vertraagde de levering van bouwmaterialen. Bovendien ontstond krapte op de arbeidsmarkt, zo vertelt de politie.

De bouw liep nog verdere vertraging op doordat tijdens natte perioden sprake bleek te zijn van lekkages. “Gebleken is dat de gevel bij storm niet volledig waterdicht is. De aannemer heeft daarom besloten om de buitengevel verder te verbeteren door de buitenplaten er tijdelijk af te halen om aanvullende werkzaamheden te verrichten. De isolatielaag wordt vernieuwd en hierna worden de platen van de buitengevel opnieuw bevestigd. Deze optimalisatie neemt diverse maanden in beslag”, zo laat politiewoordvoerder Alwin Don weten.

Don: “De aannemer zet nu alles op alles om het gebouw zo snel mogelijk op te leveren. Er is nog geen definitieve datum van oplevering bekend. De uitvoering van deze herstelwerkzaamheden kan mogelijk nog impact hebben op de datum van de verhuizing. De politie houdt nu rekening met het eerste kwartaal van 2024.”

Bij de start van de bouw was de totale investeringsbegroting 26,5 miljoen euro. Door de corona, de oorlog in Oekraïne en de krapte op de arbeidsmarkt en gestegen prijzen in de bouw die dit tot gevolg had, is het oorspronkelijke budget niet langer toereikend. “Het bedrag is momenteel opgehoogd naar 34 miljoen euro”, zo laat de politie weten. Volgens Don kijken de medewerkers ondanks de vertraging uit naar de verhuizing en zijn de voorbereiden daarvoor al in volle gang.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Justitia (26-10-2023 om 16:05)
Sommigen moeten artikel 7.753 lid 1 BW er eens op naslaan, leerzaam !
Emergo (26-10-2023 om 13:57)
@Laisa Ik ben niet dom en doe niet dom en ik weet weer het L gebouw staat. Voor de uityvinder van het L woord geldt: waar het hart van vol is loopt de mond van over.
Mijn mening (26-10-2023 om 13:07)
Ze hadden ook gewoon de opdracht zonder prijsopgave kunnen uitbesteden. Als het gebouw gaat lekken is dat een probleem voor de aannemer lijkt mij.
fred (26-10-2023 om 11:05)
willem je bent veruit de enige die de nagel op zijn kop slaat. heb ook een bedrijf gehad, als ik offerte maakte deed ik het ervoor, eventuele tegenslag, jammer had ik beter moeten kijken. praktijk bij aannemers ( na calculators) neem het voor zo min mogelijk aan, eerste regel op factuur, meerwerk! het is zelfs zo er dat ze hun zelf gecreëerde rotzooi moeten afbreken dit door berekenen. dus iedereen gewaarschuwd voor de flitsers, zal wel weer op de burger afgewend worden
bram goeree (26-10-2023 om 10:09)
ach de belastingen wat omhoog voor de burger en het is weer betaald .als wij zulke fouten in onze berekeningen maken worden wij daar direct op aangesproken ,maar bij de overheid krijg je een berichtje zoals dit en we gaan vrolijk verder ..dit is niet niet de eerste en enige ''blunder'' .en niemand word ter verantwoording geroepen
John (26-10-2023 om 06:03)
@ John Kasteleijn: Prina toch? Laat ze inderdaad in woonwijken en 50 wegen eens extra controleren. Het is schering en inslag met pauper dat alle maximum snelheden negeert, laat ze maar betalen.
Cookie-instellingen beheren