Weerbericht:
Vanochtend wolkenvelden, in de middag veel zon. Morgen zonnig en warmer
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie bouwt nieuw bureau in Middelburg

Toegevoegd: 03-07-2017, 15.25 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De politie laat in Middelburg een nieuw politiebureau bouwen. Op het Vrijetijdspark Zep heeft de politie een stuk braakliggend terrein gekocht. Het is de bedoeling dat de politie in 2020 naar de nieuwe plek gaat.


De Nationale Politie heeft besloten om de Middelburgse politiebureaus Achter de Houttuinen, Buitenruststraat en Segeerssingel te vervangen door één nieuw gebouw. Eind van dit jaar wordt begonnen met het ontwerp van het politiebureau. De beoogde oplevering staat gepland in het derde kwartaal van 2020.

Het politiebureau zal plaats gaan bieden aan zo’n vierhonderd medewerkers. Allereerst wordt dit het hoofdkantoor van het politieteam Walcheren, uiteraard met een publieksfunctie. Het is voor het team een belangrijke plek op Walcheren. Teamchef Hans Leijten: “Het gebouw ligt centraal op Walcheren en onmiddellijk in de buurt van de belangrijkste verkeersaders.

Het politieteam heeft en houdt in de gemeente Veere een steunpunt in het gemeentehuis in Domburg. In de gemeente Vlissingen wordt een nevenvestiging gerealiseerd. Het betreft een bureau met een vloeroppervlakte van zo’n 300 m², dat dient als opkomstlocatie voor wijkagenten en waar ook een publieksfunctie kan worden gerealiseerd.

Ook andere onderdelen van de politie zullen in het nieuwe gebouw in Middelburg hun intrek nemen. Districtschef Ronald Weydema: “Zo fungeert het ook als kantoor voor medewerkers van het district Zeeland, met onder andere districtsleiding, recherche en flexteam. Verder worden er onderdelen gehuisvest van enkele centrale diensten, zoals arrestantenbewaking, conflict- en crisisbeheersing, forensische opsporing, planning, recherche en vreemdelingenpolitie. Overigens worden er ook flex-werkplekken voor andere politiemedewerkers ingericht in het kader van de wens om steeds meer plaats- en tijdonafhankelijk te werken.”

Voordat tot de locatie aan de Mortiereboulevard werd besloten, zijn diverse alternatieven onderzocht. Nadat was gebleken dat de huidige gebouwen niet toekomstbestendig zijn, omdat ze technisch en functioneel verouderd zijn, is gekeken naar andere bestaande gebouwen. Deze verbouwen tot een politiebureau bleek ook geen goed alternatief. De Nationale Politie heeft daarom besloten tot een nieuw gebouw, waarin genoemde politieonderdelen ondergebracht kunnen worden. Gelet op organisatie- en vastgoedaspecten is besloten tot de locatie aan de Mortiereboulevard in Middelburg.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bram (4-7-2017 om 19:52)
@p Afspraak maken voor aangifte dat is gewoon belachelijk. Als dit langer aanhoud moeten ze niet gek staan kijken als de mensen het zelf gaan oplossen. Met alle gevolgen van dien. Vertrouwen in de Politie is wat mij betreft ver te zoeken. Decathlon komt volgens mij waar dat oh zo succesvolle klimrek heeft gestaan.
P (4-7-2017 om 09:53)
En een mooie wachtruimte om een afspraak te maken voor je aangiftes???
Bram (4-7-2017 om 06:14)
Ze kunnen beter geld stoppen in (extra) personeel zodat men is oprijd aangifte kan doen. Wat een onzin nieuw gebouw terwijl ze voor de helft van de zaken geen tijd hebben om het op te lossen. Als ze er überhaupt al een zaak van maken.
ton (3-7-2017 om 18:46)
Da's mooi, hopelijk met onbetaald en genoeg parkeerruimte voor bezoekers.
Bert (3-7-2017 om 17:11)
Verrassend. Maar ik begreep dat de nieuwe winkel van Decathlon daar zou komen? Komt die dan op een ander plaats, of helemaal niet meer?
Cookie-instellingen beheren