Weerbericht:
Onstabiel zomerweer met geregeld (onweers)buien
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 8 km

Helmonder opgepakt voor oplichten Zeeuwse

Toegevoegd: 21-06-2021, 13.35 uur
Helmonder opgepakt voor oplichten Zeeuwse
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

HELMOND / VOGELWAARDE - Een inwoner van Helmond is dinsdag 8 juni door de politie gearresteerd voor zijn betrokkenheid bij WhatsApp-fraude. Een vrouw uit Vogelwaarde werd daar vorig jaar het slachtoffer van. De politie heeft de arrestatie vandaag pas bekendgemaakt.


In de uitzending van het televisieprogramma ‘Opsporing Verzocht’ werd op dinsdag 13 oktober aandacht besteed aan het oplichting in juni 2020 van de vrouw uit Vogelwaarde. Het slachtoffer kreeg een WhatsApp-bericht van iemand die zich voordeed als haar volwassen zoon. Het slachtoffer maakte 750 euro over en nog diezelfde avond werd het bedrag opgenomen bij een geldautomaat in Eindhoven.

Na de uitzending werd ook een opsporingsbericht met een foto van de man gepubliceerd. De politie kreeg vervolgens diverse tips binnen. Er werden ook meerdere namen genoemd. Het onderzoek leidde uiteindelijk naar de 23-jarige man uit Helmond. Hij werd dinsdag 8 juni door de politie gearresteerd. De man is over de WhatsApp-fraude verhoord. Het onderzoek wordt nog  voortgezet, zo meldt de politie vandaag.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren