Weerbericht:
Vannacht mistbanken, overdag perioden met zon. Donderdag meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Jerrycans met chemische stof verloren, kunnen mogelijk aanspoelen in Zeeland

Toegevoegd: 17-07-2021, 16.15 uur
Jerrycans met chemische stof verloren, kunnen mogelijk aanspoelen in Zeeland
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

MIDDELBURG - De Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) en de Zeeuwse kustgemeenten waarschuwen voor blauwe jerrycans die zondag mogelijk kunnen aanspoelen aan de kust. De vaten, waarvan enkele een chemische stof kunnen bevatten, zijn in het water gevallen tijdens een bevoorrading op zee.


De vaten raakten kwijt tijdens het bevoorraden van een schip op de Noordzee, zo’n 40 kilometer uit de kust. Daarbij belandden 13 blauwe jerrycans van 20 liter en ongeveer 40 cm hoog in de zee. Sommige jerrycans kunnen volgens de VRZ een chemische stof bevatten.

Het is volgens de veiligheidsregio mogelijk dat een aantal van deze jerrycans zondag aanspoelt op één van de Zeeuwse stranden. De VRZ adviseert om de jerrycans te laten liggen en niet aan te raken als deze aanspoelen. Men kan een aanspoeling melden via het telefoonnummer: 0900-8844.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren