Weerbericht:
In het westen bewolkt met regen, in het oosten droog en wat zon
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 7 km

Jacht uitgebrand Westerschelde, opvarenden gered

Toegevoegd: 03-08-2021, 13.53 uur - Update: 03-08-2021, 14.32 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Op de Westerschelde is vanmiddag ter hoogte van de Boulevard van Vlissingen een jacht uitgebrand. Twee opvarenden zijn gered.


De melding van de brand kwam rond 12.35 uur binnen. Hierop werden het patrouillevaartuig RWS78 van Rijkswaterstaat en de KNRM-reddingboot Zeemanshoop uit Breskens opgeroepen om hulp te verlenen. De KNRM heeft twee opvarenden van boord gehaald en naar de Poseidonsteiger in de Vlissingse haven gebracht. Hier werden zij opgevangen door politieagenten en ambulancemedewerkers. Voor zover bekend liepen de personen geen ernstig letsel op.

In de tussentijd verzorgde Rijkswaterstaat de blussing. Nadat de evacuees waren afgezet heeft de KNRM ook nog meegeholpen met blussen. Inmiddels is het bootje grotendeels onder water verdwenen en wordt een plan van aanpak gemaakt voor de berging. Rond 13.44 uur is de KNRM teruggekeerd naar het station en is de dienst Infra van de politie gearriveerd.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren