Weerbericht:
Ook morgen veel zon en iets warmer dan vandaag
Verkeersinformatie:
Geen files

Ruim 200 dode bergeenden aangespoeld aan Walcherse kust

Toegevoegd: 10-08-2021, 22.12 uur
Ruim 200 dode bergeenden aangespoeld aan Walcherse kust
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

DISHOEK/VLISSINGEN - Volgens de gemeente Veere en Vlissingen zijn er sinds maandag op stranden in de gemeenten Veere en Vlissingen ruim 200 bergeenden dood aangetroffen. Het is nog onduidelijk waarom er zoveel dode eenden aanspoelen.


Volgens een woordvoerder van de gemeente Vlissingen gaat om ongeveer 140 bergeenden die op diverse stranden nabij Vlissingen en op het strand bij Ritthem zijn aangespoeld. Ook zouden er rond de 60 bergeenden op de stranden tussen Dishoek en Westkapelle zijn aangetroffen. De eerste melding werd gedaan door de aanwezige strandwacht.

Volgens de woordvoerders is op dit moment geen sprake van dat er aangespoelde dode bergeenden op andere stranden in Zeeland zijn aangetroffen. Omdat de oorzaak waarom er op dit moment zoveel bergeenden aanspoelen onbekend is, zijn een aantal van de dieren opgestuurd naar de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) voor nader onderzoek.

De gemeenten adviseren mensen die een dode bergeend aantreffen om de dieren uit voorzorg niet aan te raken of op te pakken. Mensen kunnen hun vondst melden bij de Stichting Strandexploitatie Veere (SSV) via het telefoonnummer 0118-586275.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jumbo (11-8-2021 om 18:13)
Windmolens zijn idd moordmachines en op allerlei gebieden niet goed voor het milieu , wel voor aandeelhouders . Maar in dit geval is het waarschijnlijk botulisme .
Ik (11-8-2021 om 07:52)
Wat denk je met al die windmolens op zee, er worden daar ook veel vogels gespiest. Daar wordt niet over gesproken,het gebeurt ook op het land. En al het gif van de fabrieken wat ze uitstoten.
Lies de Nooijer (11-8-2021 om 03:10)
Kan het zijn dat die eenden aan hun einde zijn gekomen door de windmolens? Net als al die meeuwen waarvan de lijkjes aanspoelen?
Cookie-instellingen beheren