Weerbericht:
Vrij koud, bewolkt en op de meeste plaatsen droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Vrouw gearresteerd voor reeks babbeltrucs

Toegevoegd: 18-08-2021, 17.47 uur
Vrouw gearresteerd voor reeks babbeltrucs
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een vrouw die op 3 augustus in Den Bosch werd gearresteerd voor een reeks babbeltrucs in Goes en Vlissingen blijft voorlopig vastzitten. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank in Middelburg gisteren besloten.


In de periode van januari 2020 tot en met februari 2021 vond in Goes en Vlissingen een reeks babbeltrucs plaats die qua werkwijze sterke overeenkomsten vertoonde. De slachtoffers (veelal oudere vrouwen) vertelden nadien dat een vrouw zich voordeed als thuiszorgmedewerkster. “Ze wekte het vertrouwen van de bewoners. Nadat ze binnen was, werden de slachtoffers in de badkamer meestal verzorgd. Nadat de vrouw weg was, bleek dat vermoedelijk een tweede persoon waardevolle spullen had gestolen. Het ging met name om geld en sieraden”, aldus de politie.

Er werd een onderzoek ingesteld maar politie en justitie kwamen naar eigen zeggen aanvankelijk niet verder in de zaak. Nadat sporenonderzoek was gedaan na een beroving van een bewoonster van de Louise de Colignylaan in Goes op 1 februari dit jaar kwam er wel schot in de zaak. De politie vond in de woning namelijk een DNA-spoor dat leidde naar de vrouw (41) uit Den Bosch.

De verdachte werd op dinsdag 3 augustus aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de reeks babbeltrucs. In haar woning werden geld en waardevolle spullen in beslag genomen. Gisteren werd het voorarrest van de vrouw met 90 dagen verlengd, zo is vanmiddag bekendgemaakt.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan uit Vlissingen (19-8-2021 om 11:05)
@ zeeuw ben zeer zeker geen fan van de door u genoemde persoon doch deze tendens was al aan de gang toen die mijnheer een bepaalde substantie aan de spijlen van zijn boks stond te smeren. Dit door dat vooral links georiƫnteerde partijen heel hard liepen te brallen dat de daders uit een slecht milieu kwamen en hierdoor een slechte jeugd hadden gehad en vooral heel zielig bevonden moesten worden en hierdoor een tweede kans moesten krijgen.
Jtg (19-8-2021 om 08:17)
Altijd dezelfde kansloze en trieste figureren leren 't nooit!
zeeuw (18-8-2021 om 20:49)
Wat kruigze een paar dage vol pension <criminelen worden altijd de hand boven hun hoofd gehouden slachtoffers worden in de hoek getrapt dat is Nederland dank zei Rutte
Cookie-instellingen beheren