Weerbericht:
Bewolkt, van tijd tot tijd (mot)regen en morgen ook vrij veel wind
Verkeersinformatie:
10 files van totaal 34 km

Oogstseizoen: 'Let op verkeersveiligheid'

Toegevoegd: 24-08-2021, 15.12 uur
Oogstseizoen: 'Let op verkeersveiligheid'
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het is oogstseizoen en daarom zijn er meer landbouwvoertuigen op de weg dan gebruikelijk. Reden voor de Provincie Zeeland om aandacht te vragen voor de verkeersveiligheid in deze periode.


"Om het verkeer veilig te houden kunnen we allemaal wat doen. Zowel de agrariërs als de weggebruikers", zo stelt de provincie, die via social media tips deelt om de oogstperiode veilig door te komen. Zo wordt aandacht gevraagd voor het kunnen uitzwenken van (land)bouwvoertuigen. "Houd voldoende afstand tot een voertuig", zo luidt het advies. Volgens de provincie is het ook belangrijk om ervoor te zorgen dat jij de bestuurder van het andere voertuig ziet. "Dan kan hij/zij jou ook zien. Zwaai bijvoorbeeld ook eens naar elkaar." 

Landbouwverkeer rijdt doorgaans langzamer dan het overige verkeer. Inhalen ligt dan ook voor de hand maar dat is niet altijd toegestaan of veilig mogelijk. De provincie raadt daarom aan rekening te houden met drukte en bijvoorbeeld vijf minuten eerder weg te gaan. "
Zo heb je tijd om achter een landbouwvoertuig te blijven rijden tot je er veilig langs kan", aldus de provincie. Tot slot wordt aangeraden om extra op te letten als het heeft geregend. Het kan dan immers glad zijn door slik op de weg.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
AntiGSM (25-8-2021 om 00:11)
@Johan; super opmerkingen! Klopt helemaal! Jaren geleden wel tientallen keren melding gemaakt van vreselijk veel modder op de weg die als het nat was slecht zichtbaar maar spekglad was! Werd gewoon helemaal niets aan / mee gedaan! Op een gegeven moment geef je het gewoon op!
Emergo (24-8-2021 om 19:26)
@Johan Die laatste zin is onzin, de rest kan ik volgen.
Johan (24-8-2021 om 17:00)
Alle tips die ik in dit artikel lees hebben betrekking op weggebruikers die rekening moeten houden met het landbouwverkeer. Ik heb er ook nog wel een paar voor de bestuurders van het landbouwverkeer: 1- Houd de wegen schoon wanneer je uit het land komt 2 - Maak je verlichting schoon, ook aan de achterkant 3- Rijd met normale en geen verblindende verlichting 4- Geef richting aan 5- Hou rekening met fietsers. Voor je het weet rijd je er eentje dood 6- Als er een hele file auto's achter je rijd, ga dan even aan de kant om hen door te laten en blijf niet ijzerenheinig doorsukkelen 7- Ga aan de kant als je een auto tegenkomt op een smalle polderweg. Een traktor is gemaakt voor NAAST de weg, een auto is gemaakt voor OP de weg. Alvast bedankt!
Cookie-instellingen beheren