Weerbericht:
In het noordwesten kans op lichte regen, elders droog. Zaterdag buien
Verkeersinformatie:
9 files van totaal 45 km

Oogstseizoen: 'Let op verkeersveiligheid'

Toegevoegd: 24-08-2021, 15.12 uur
Oogstseizoen: 'Let op verkeersveiligheid'
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het is oogstseizoen en daarom zijn er meer landbouwvoertuigen op de weg dan gebruikelijk. Reden voor de Provincie Zeeland om aandacht te vragen voor de verkeersveiligheid in deze periode.


"Om het verkeer veilig te houden kunnen we allemaal wat doen. Zowel de agrariërs als de weggebruikers", zo stelt de provincie, die via social media tips deelt om de oogstperiode veilig door te komen. Zo wordt aandacht gevraagd voor het kunnen uitzwenken van (land)bouwvoertuigen. "Houd voldoende afstand tot een voertuig", zo luidt het advies. Volgens de provincie is het ook belangrijk om ervoor te zorgen dat jij de bestuurder van het andere voertuig ziet. "Dan kan hij/zij jou ook zien. Zwaai bijvoorbeeld ook eens naar elkaar." 

Landbouwverkeer rijdt doorgaans langzamer dan het overige verkeer. Inhalen ligt dan ook voor de hand maar dat is niet altijd toegestaan of veilig mogelijk. De provincie raadt daarom aan rekening te houden met drukte en bijvoorbeeld vijf minuten eerder weg te gaan. "
Zo heb je tijd om achter een landbouwvoertuig te blijven rijden tot je er veilig langs kan", aldus de provincie. Tot slot wordt aangeraden om extra op te letten als het heeft geregend. Het kan dan immers glad zijn door slik op de weg.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
mevrouw (27-8-2021 om 16:21)
Misschien is het ook al eens bij jullie opgekomen dat deze slik op de weg komt omdat ze hard aan het werk zijn om voor ons voedsel te zorgen?
Kilometervreter (26-8-2021 om 12:18)
Moet de boer niet opletten ipv de provincie weer geld tegen aan gooien?
Pollewops (26-8-2021 om 07:32)
@Johan. Netjes verwoordt , zeker #1. Het zal niet de eerste keer zijn dat ik onderuit ga op een met slik bedekte weg, doodeng als het geregend heeft, vooral als er verkeer dicht achterop zit. Je kan nog zo voorzichtig en langzaam rijden, maar als er 1 wiel grip verliest, ben je de sigaar. Ik begrijp dat er gewerkt moet worden, maar veiligheid staat altijd voorop.
Timsalabim (25-8-2021 om 12:20)
Wat een held he die Johan; die zal je het wel eens allemaal vertellen hoor. Ik vind dattie klinkt als iemand zonder rijbewijs maar er graag bij wilt horen. Dit leer je namelijk ook gewoon op je rijlessen.
Marie (25-8-2021 om 07:38)
Ter toevoeging aan het lijstje van Johan: het zou erg passend zijn, zeker gezien de snelheidsverhoging waarmee een agrarier nu mag rijden, om NIET te bellen terwijl u rijdt!
Adar Hitrock Holo Bunga (25-8-2021 om 00:16)
Top Johan, vooral 1, 6 en 7. Echt vervelend om in de bocht of op de rotonde allemaal troep tegen te komen.
Cookie-instellingen beheren