Weerbericht:
Bewolkt, af en toe (mot)regen. Morgen af en toe zon
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 9 km

Kind vast in spaken van fiets in Middelburg

Toegevoegd: 05-09-2021, 17.11 uur
Kind vast in spaken van fiets in Middelburg
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een kind dat bij iemand achterop de fiets zat is zondag aan het einde van de ochtend gewond geraakt doordat één van zijn/haar voeten vast waren komen te zitten in de spaken van de fiets.


Het ongelukkige voorval vond rond 11.25 uur plaats bij het Vlissings Bolwerk, vakbij de parkeerplaats van winkelcentrum TREF. De Middelburgse brandweer kwam ter plekke met haar haakamvoertuig met hulpverleningscontainer. De brandweerlieden hebben vervolgens het kind uit de benarde positie bevrijd.

Volgens de organisatie VeiligheidNL komt het elke dag meerdere keren voor dat kinderen met een voetje in de spaken van een fiets komen. In 2018 kwamen volgens de stichting bijvoorbeeld per dag gemiddeld 9 kinderen in de leeftijd van 3 t/m 6 jaar op de Spoedeisende Hulp na een dergelijk ongeval. De organisatie raadt aan een fietszitje met voldoende (geïntegreerde) spaakafscherming te gebruiken. De voetjes moeten dan altijd vastzitten.

"Als je kind niet meer in het fietszitje past en/of zwaarder is dan 22 kilo, dan kan je kind los achterop de fiets. Gebruik dan wel voetensteuntjes, een rugsteuntje en goede spaakafscherming! Of start met oefenen om je kind zelf te leren fietsen, zo luidt het advies van VeiligheidNL.


Locatie op de kaart

Laatste nieuwsvideo's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Nn (6-9-2021 om 20:02)
De ouders weten toch hoe de fiets beveiligt behoeft te zijn? Ik vind dit echt grove nalatigheid. Het kind is weer de dupe van dit ongeval Beterschap hoor
Johan (5-9-2021 om 22:42)
Dat is echt ongelooflijk pijnlijk. Wens het kind hierbij een voorspoedig herstel toe.
Nel (5-9-2021 om 19:13)
Dat is een hele nare ervaring. En dit zijn dingen die al altijd zijn gebeurd, het is niet van deze tijd. Het verbaast me dan ook een beetje dat het nog gebeurd met alle veiligheidsmaatregelen die er tegenwoordig zijn voor kinderen achteropo de fiets.
brom (5-9-2021 om 18:43)
Vreselijk... voor het kind en de ouder. Snel veiligheidsmaatregelen treffen zodat dit nooit meer kan gebeuren
Cookie-instellingen beheren