Weerbericht:
Bewolkt en regenachtig
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 14 km

KNRM haalt gewonde ruiters van het strand

Toegevoegd: 09-09-2021, 19.55 uur
KNRM haalt gewonde ruiters van het strand
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

OOSTKAPELLE - De KNRM van Westkapelle is woensdagavond ingezet nadat er bij zowel Domburg als Oostkapelle iemand van een paard was gevallen. Beide slachtoffers zijn door de KNRM van het strand gehaald.


De eerste melding was op het strand bij Domburg. Hier was iemand van zijn paard gevallen en gewond geraakt. Een kustwachtvoertuig is ter plaatse gegaan. Onderweg naar deze melding kwam er nog een melding van een gewonde op het strand bij Oostkapelle. Ook hier was iemand van een paard gevallen en gewond.

Een reddingsboot die aan het oefenen was heeft haar oefening afgebroken en is naar Oostkapelle gegaan. Beide slachtoffers zijn door de KNRM naar gereedstaande ambulances gebracht waarna deze zijn overgebracht naar een ziekenhuis. Volgens de KNRM was er sprake van zowel lichte als zware verwondingen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Peter Quest (10-9-2021 om 13:46)
Komt regelmatig voor dat mensen van een paard af lazeren. Als je niet kan autorijden moet je het niet doen. Als je niet kan zeilen moet je het niet doen. En als je geen paard kan rijden moet je het niet doen. Levensgevaarlijk. En de KNRM wordt betaald door mensen die een boot hebben en vrijwillig doneren. Paardenliefhebbers doneren volgens mij helemaal niets aan de KNRM. Sterker, de KNRM heeft niet eens subsidie maar mag tegenwoordig wel alle shit opruimen en wordt voor alles ingezet. Tijd dat iedereen dan maar eens een financiële bijdrage gaat leveren en gaat doneren aan deze organisatie. Ik heb geen boot, maak geen gebruik van de KNRM maar ze zijn zo vaak onderweg om niet zeevarende te redden dat dit wel op zijn plaats is.
Cookie-instellingen beheren