Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 8 km

Politie deelt foto van man die bejaarde oplichtte

Toegevoegd: 28-09-2021, 22.11 uur
Deze man pinde een deel van het buitgemaakte geld.
Deze man pinde een deel van het buitgemaakte geld.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant / HVZeeland.nl
Door: Roland de Jong

ZIERIKZEE - De politie heeft een foto gedeeld van een man die eerder dit jaar geld pinde dat middels oplichting afhandig was gemaakt van een inwoonster van Zierikzee.


Het bejaarde slachtoffer ontving volgens de politie eind april 2021 een e-mail van de 'Belastingdienst'. Zij zou geld kunnen terugkrijgen, maar ze moest met de ingevoegde link wel nog haar bankgegevens doorgeven. Dit deed zij, waarna kort hierop een man belde die zich voordeed als een medewerker van de Belastingdienst.

“De man vertelde dat de registratie nog niet compleet was. Nadat de vrouw zijn instructies opvolgde, werden er duizenden euro's overgemaakt naar een andere rekening, maar niet die van de Belastingdienst”, zo vertelt de politie. In Almere werd een man op bewakingsbeelden vastgelegd toen hij een deel van het gestolen geld pinde. De politie wil graag weten wie de man is en hoopt dan ook op tips.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Daan van Velzen (29-9-2021 om 09:24)
Waarschijnlijk heeft hij dit gedaan om zijn studieschuld af te lossen, maar dan nog. Dit doe je gewoon niet.
jan (29-9-2021 om 09:12)
bij mij wisten ze dat ik geld terug kreeg van de belasting .en het rare is dat ze het precieze bedrag wisten . hoe kan dat, ben er niet in getrapt.
Mijn mening (29-9-2021 om 08:23)
Weer zo'n leegloper. Nog net niet te lui om te stelen. Hoop dat ze hem pakken en een echte straf geven.
boer (29-9-2021 om 07:26)
wat een kleurrijke beelden weer
EM (29-9-2021 om 01:45)
Ik vraag mij vertwijfeld af hoe deze lage lowlife figuren er telkens in slagen om uitgerekend bij ouderen het te doen ,die helaas nog steeds erin trappen
Mike (28-9-2021 om 22:24)
Echt heel lullig voor het slachtoffer... Maar hoe vaak moet het nog gezegd worden, hang op, klik weg bla bla.
Cookie-instellingen beheren