Weerbericht:
Overdag zomers warm en op de meeste plaatsen droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Man rijdt al sinds 2005 zonder geldig rijbewijs

Toegevoegd: 08-11-2021, 12.29 uur
Man rijdt al sinds 2005 zonder geldig rijbewijs
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

KAPELLE - De politie heeft zondagmiddag in Kapelle een man aangehouden die al meer dan 15 jaar zonder geldig rijbewijs reed en bovendien onder invloed van alcohol verkeerd. Daar was hij al diverse keren op betrapt.


De man, een 62-jarige inwoner van Waarde, werd aan de kant gezet bij de Nijverheidsweg. Bij een ademanalyse blies de man een waarde van 1.025 Ug/l. Dat is meer dan 4,5 keer zoveel als de limiet voor 'reguliere' bestuurders.

Bij nader onderzoek bleek het rijbewijs van de man al in 2005 ongeldig te zijn verklaard. Volgens de politie is de man al negen keer betrapt op het rijden zonder rijbewijs en/of rijden onder invloed.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Nasa (10-11-2021 om 12:13)
Als de straffen of boetes zo laag zijn blijft dit gedrag doorgaan op de weg, gevangenisstraffen zijn meer een hotelletje exclusief. Daders kunnen zelfs geld krijgen van de staat als de straf niet achterhaald kan worden bij de persoon en als ze inner bak heb gezeten het gaat om duizenden tot miljoenen euro’s. Gevangenisstraf is meer een verdienmodel. Het rechts systeem in NL slaat nergens op , dit gedrag gaat maar door en door als er geen rechtswijzigingen komt. Auto’s op andere naam zetten en ermee rijden moet ook verboden zijn.
Ik (9-11-2021 om 07:45)
Hoe vaak moeten wij dit verhaal nog lezen? Hij staat elke x in de krant en er wordt niets mee gedaan. Ja boete en auto inleveren,maar hij zit er niet mee. Moeten er dan eerst dooien vallen,voordat hij dan ingerekend wordt! En al die boetes heeft hij die al betaald. Wat een gemakkelijk leven heeft die man. Hij steekt gewoon zijn middelvinger omhoog.
Inwoner (8-11-2021 om 22:06)
Inwoner waarde Het gaat al jaren zo met deze familie. Ze hebben overal lak aan .alles staat op een ander z.n naam dus blijven zelf buiten schot. Denk dat een passende oplossing is verplicht oplaten nemen voor alcohol verslaving.
Harry (8-11-2021 om 21:40)
Ik denk dat je uit een ander vat tapt, als hij een familielid of iemand anders zwaar letsel toe brengt, die oldtimer!!
Jan (8-11-2021 om 20:49)
Als je geen rijbewijs hebt kan de auto niet op je naam gezet zijn ,dus zijn auto's ook niet af te pakken. En dan nog koop je toch gewoon een andere op een anders naam. En als je de bekeuring niet betaald wordt het weer een paar weken vakantie .
bram goeree (8-11-2021 om 18:55)
ljsvogel ik wil jou wel eens horen wanneer die ''oldtimer'' tegen jou aan rijd .waar ga jij dan je geld vandaan halen ,want verzekerd is die ''oldtimer'' niet hoor .goed dat hij gepakt is al heeft het veel te lang door kunnen gaan vind ik .ook niet meer opnieuw op laten gaan voor een rijbewijswant zulke figuren leren het nooit
Cookie-instellingen beheren