Weerbericht:
Vandaag bewolkt en overwegend droog, morgen regen en vrij veel wind
Verkeersinformatie:
Geen files

Kapellenaar verdacht van faciliteren cocaïne-invoer

Toegevoegd: 22-11-2021, 19.46 uur
Kapellenaar verdacht van faciliteren cocaïne-invoer
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

KAPELLE  - Een 50-jarige Kapellenaar die werkzaam is in de Vlissingse haven, is donderdag opgepakt omdat hij wordt verdacht van het faciliteren van de invoer van cocaïne in diezelfde haven. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) zojuist naar buiten gebracht.


De man werd donderdagochtend rond 07.00 uur aangehouden in de gemeente Kapelle, waar hij ook woonachtig is. De man wordt er volgens het OM van verdacht betrokken te zijn bij het voorbereiden van cocaïne-invoer via de haven van Vlissingen. Volgens het OM kwam de man in beeld als verdachte nadat hij was geïdentificeerd als gebruiker van een zogeheten Sky ECC-telefoon: een extra beveiligde smartphone met daarop een beveiligde chat-app. Alle communicatie die via zo'n telefoon plaatsvindt, is versleuteld en loopt via beveiligde servers.

Via de bewuste telefoon verstrekte de verdachte volgens het OM informatie aan een onbekende derde. “De informatie die hij deelde, is van groot belang voor de invoer van cocaïne via de haven van Vlissingen”, zo stelt het Openbaar Ministerie vanavond in een persbericht. De Kapellenaar werd vrijdag voorgeleid en mag zijn proces in vrijheid afwachten. De rechter-commissaris legde hem hierbij wel voorwaarden op, waaronder een gebiedsverbod voor de haven van Vlissingen. Dit betekent dat hij hier dus ook niet meer mag werken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kor (24-11-2021 om 15:43)
Hoe is het mogelijk. Een man van 50 jaar, met een gezin en kinderen, dat die zo in de fout gaat. Hoe stom kan je zijn. Je gezin zal; trots op je zijn.
Cookie-instellingen beheren