Weerbericht:
Vandaag bewolkt en overwegend droog, morgen regen en vrij veel wind
Verkeersinformatie:
Geen files

Fietser gewond bij ongeluk Goes

Toegevoegd: 09-12-2021, 14.23 uur
Het ongeluk gebeurde bij de rotonde aan de M.A. de Ruijterlaan.
Het ongeluk gebeurde bij de rotonde aan de M.A. de Ruijterlaan.
© Foto: Wilco Roeleven
Door: Remi Mesu

GOES - Een fietser is donderdag gewond geraakt bij een ongeluk in Goes. Het ongeval gebeurde op de rotonde bij het stadhuis van Goes.


Het ongeluk gebeurde rond 10.15 uur toen de fietser de rotonde op wilde rijden. De weggebruiker werd daarbij geraakt door een automobilist. Meerdere hulpdiensten waaronder de handhavers en politie kwamen ter plaatse om te assisteren bij het ongeluk.

Na gecontroleerd te zijn door het aanwezige ambulancepersoneel is de fietser uit voorzorg meegenomen naar het ziekenhuis. Het is onbekend wat de ernst van de verwondingen is.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Peter van G (13-12-2021 om 07:39)
Goes is een gehaktmolen voor fietsers. Met alle beste wil van de wereld is er geen doorkomen aan. Al die rotondes met voorrang voor fietsers zijn levensgevaarlijk! Je moet compleet zwakzinnig zijn om dit zo te ontwerpen. Het feit dat ik nog geen slachtoffers heb gemaakt met mijn auto is puur geluk. De fietsers komen veelal met hoge snelheid vanuit de dode hoek en denken dat ze onkwetsbaar zijn. Alvast nu al mijn excuses aan de familie van mijn eerste dodelijke slachtoffer binnenkort!
DP (11-12-2021 om 07:38)
Welke verkeersdeskundige dit ooit heeft bedacht…??? Je kunt er inderdaad op wachten tot het eerste dodelijke slachtoffer valt :-( Fietsers komen inderdaad van alle kanten aangefietst (gevlogen - accu-fietsen) en dan is het voor de automobilist echt even goed schakelen ‘wat fietst (loopt) waar’ Het is echt niet vreemd dat binnen de bebouwde kom meer slachtoffers van dan daar buiten (meer verschillende verkeersdeelnemers) maar om dan zo’n rotonde te bedenken… daar kan ik niet over uit! Dus nu actie gemeente Goes.
Goesenaar (11-12-2021 om 03:22)
Volkomen met jullie eens heel gevaarlijk kruispunt dit hoe vaak moet het nou mis gaan voordat er iets gebeurt dit is bijna triest straks gaat er een kind dood net als bij de rotonde bij de oude mac
Vrachtwagenchauffeur (10-12-2021 om 10:16)
@VdVonck, toeristen en veel nieuwkomende automobilisten en vrachtwagenchauffeurs kunnen niet wennen aan dit uiterst onveilige ontwerp. Ik kan bevestigen dat de hoek die je moet nemen als vrachtwagenchauffeur te scherp is waardoor je gebruik moet maken van de veel kleinere groothoekspiegel waar je fietsers niet of nauwelijks ziet. Met regen heb je druppels op die spiegel, dan weet je hoe laat het is. Levensgevaarlijk, het is gewoon wachten. Sowieso als je onder het spoor doorrijdt, dan zie je die fietsers ook niet van te voren aankomen en nieuwe chauffeurs weten niet eens dat daar tegen de rotonde aan een tweerichting fietsoversteekplaats ligt. Een kruising hoort en moet overzichtelijk zijn. Zoals het nu is kan echt niet.
A.S (9-12-2021 om 21:30)
De gevaarlijkste rotonde in NL. @Gemeente Goes : het is de tijd om actie te ondernemen
Arnold (9-12-2021 om 20:03)
Ben het helemaal met [VdVonck] eens. Ik rij daar regelmatig en zie dat lang niet alle auto's vaart minderen bij het naderen van de haaientanden voor de rotonde. Als je met normale snelheid uit de tunnel komt en vaart mindert voor de rotonde, is er nog genoeg gelijkvloerse weg over om te kijken of er een fietser aankomt. Doordat er geen begroeiing is, heb je prima uitzicht naar alle kanten toe. Maar als je al te snel door het tunneltje gaat, en geen vaart mindert bij het zien van het bord, ben je ook erg snel bij de rotonde. Hoeveel aanrijdingen zijn er? Hoeveel auto's rijden er op dat zelfde punt? Juist... verreweg de meeste automobilisten weten dus hoe het hoort. Slechts een paar haastige baasjes hebben moeite met de situatie!!!!
Cookie-instellingen beheren