Weerbericht:
Half tot zwaar bewolkt. Vanavond af en toe regen. Veel wind
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 6 km

Jachten uitgebrand Kamperland, NL-Alert verstuurd

Toegevoegd: 11-12-2021, 14.57 uur - Update: 11-12-2021, 16.59 uur
Door: Roland de Jong

KAMPERLAND - Op het terrein van een bedrijf in Kamperland zijn zaterdagmiddag twee plezierjachten in vlammen opgegaan. De jachten stonden in de buurt van een loods maar deze vatte geen vlam. Vanwege de brand heeft de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) een NL-Alert verstuurd.


Omstreeks 13.40 uur werd opgemerkt dat brand woedde bij een botenloods aan de Anna Frisoweg. In eerste instantie werd alleen de tankautospuit van Kamperland gealarmeerd maar op basis van de melding schaalde de meldkamer binnen tien minuten op naar middelbrand. Hierop werd een tweede tankautospuit met spoed naar het brandadres gestuurd.

Ter plekke bleken twee jachten op het droge in brand te staan. Naast de tankautospuiten werd ook nog een waterwagen opgeroepen. Rond 14.15 uur kon het sein 'brand meester' worden gegeven. De boten moeten volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) als verloren worden beschouwd. Op dit moment wordt nog nageblust. Hierbij is ook een hoogwerker ingezet. Het nablussen verloopt volgens de brandweer moeizaam. "De brand zit in onder andere in de wanden van de boot. De brandweer moet daarnaast veel slopen om de laatste brandende delen te kunnen bereiken", aldus de VRZ.

Vanwege de rookontwikkeling heeft de veiligheidsregio rond 15.00 uur een NL-Alert uitgestuurd. In het bericht wordt gemeld dat vanwege het nablussen sprake is van rookontwikkeling en dat mensen ramen en deuren moeten sluiten als ze last hebben van de rook en of stank. "De bebouwing in de directe omgeving bestaat voor het merendeel uit recreatiewoningen. Om toch iedereen te bereiken en te adviseren ramen en deuren te sluiten is een NL-Alert verzonden", zo legt de VRZ de keuze voor het waarschuwingssysteem uit.

Over het ontstaan van de brand is nog niets bekend. Er is niemand gewond geraakt.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren