Weerbericht:
Buien, vooral in het zuidwesten veel regen
Verkeersinformatie:
57 files van totaal 206 km

Voertuig met snelheidsbeperking rijdt gewoon 80

Toegevoegd: 12-12-2021, 09.44 uur
Voertuig met snelheidsbeperking rijdt gewoon 80
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

ZAAMSLAG - Een motorrijtuig met beperkte snelheid (MMBS) is vannacht bij Zaamslag aan de kant gezet omdat het helemaal niet begrenst bleek te zijn. De bestuurder bleek dronken.


Een MMBS is normaal begrenst op 45 kilometer per uur maar toen agenten het voertuig zagen rijden over de Rondweg Zaamslag (N290) reed deze ‘gewoon’ de hier geldende maximumsnelheid van 80 kilometer per uur.

Toen de bestuurder aan de kant was gezet bleek deze 19-jarige man uit de gemeente Terneuzen alleen een trekkerrijbewijs te hebben. Ook bleek hij te veel te hebben gedronken. Op een ademanalyse-apparaat blies hij 210 Ug/l waar als beginnend bestuurder 88 Ug/l is toegestaan.

Het voertuig van de man is inbeslaggenomen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bonk (13-12-2021 om 11:16)
haal die kolere dingen a u b van de weg ze zijn een groot gevaar en betalen ook geen wegen belastingen ook zijn het nog diesels dus weg ermee
Timsalabim (13-12-2021 om 05:15)
Waar ik mij altijd een beetje aan stoor zijn reacties in de trand van “totdat ie je kind aanrijd”, je “kind” kan ook in het water vallen of voor de trein lopen, of ontvoerd worden, of inelkaar geslagen worden door een ander kind, of aangevallen worden door een beer… Guilttripping noemen ze zoiets ook wel…. Het is geen steekhoudend argument… Je moet je gewoon aan de regels houden omdat wij dit afgesproken hebben met zn allen en omdat het anders een rommel wordt, niet alleen om te voorkomen dat kinderen slachtoffer worden
Danny Janzen (12-12-2021 om 20:57)
waar ik mij aan stoor dat men ondanks een snelheid beperking heeft ingevoerd in Zaamslag .er door het dorp zeer hard gereden word .niet alleen door de jeugd neen chauffeurs van alle leeftijden . Zeker tussen de spits uren er komt zelfs vrachtverkeer door die hier niet moet zijn . zelf die houden zich niet aan de opgelegde snelheid . Daar word niets aan gedaan . Dit vind ik zeer triest tot ze een kind aanrijden dan is hek van de dam . waarom dan een snelheidsbeperking opleggen. ik ben er zeker van als men een camera opstelt te hoogte van garage de putter net voorbij zijn laatste schowroom daar zijn de huizen meer naar achteren gebouwd . dan rijden onze orde diensten morgen met sportwagens rond . in plaats hun huidige voertuigen .
P.J. Verhelst (12-12-2021 om 14:08)
Laat ons aub stoppen met deze uitzondering voor het besturen van een auto, ze kennen de verkeersregels niet, zijn een gevaar op de openbare weg, en betalen niet mee aan de belastingen. Kan je geen rijbewijs halen om welke rede ook, dan ook geen auto besturen.
ger (12-12-2021 om 11:14)
sja met zo'n kleine pakkans in de NL is het natuurlijk een uitnodiging om al heel erg jong met zo'n ding harder te gaan als de wet bedoeld. Wel goe dat deze tegen de lamp is gelopen en hopelijk een cursus verplicht moet volgen met drank op helemaal erg voor wat dat jonge speenvarken kan veroorzaken zonder bureau halt. Eeuuhh wee nie of dat helpt tegen zulke types??
Cookie-instellingen beheren