Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
64 files van totaal 250 km

Politie zoekt getuigen van straatroof in Middelburg

Toegevoegd: 15-12-2021, 12.46 uur
Politie zoekt getuigen van straatroof in Middelburg
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Drie mannen hebben dinsdag rond 17.30 uur een 25-jarige man proberen te beroven. Dat gebeurde aan de Schroeweg ter hoogte van de Mac Donalds.


Het slachtoffer stond bij een stoplicht te wachten om de Schroeweg over te steken. Hij had op dat moment zijn telefoon in de hand toen hij plots van achter een scherp voorwerp tegen zijn rug voelde drukken. Twee mannen bedreigden hem en zeiden dat hij zijn telefoon aan hen moest geven waarop het slachtoffer er op zijn fiets vandoor ging.

De twee straatrovers gingen er vervolgens vandoor, eentje te voet en de ander sprong bij een derde man op een zwarte scooter. Ze verdwenen in de richting van de Prinsenlaan. Het slachtoffer heeft vervolgens thuis de politie gebeld. 

Van de twee mannen is een signalement bekend. Dader 1: jonge man, rond de 20 jaar oud, ongeveer 1.65 meter lang, lage stem, donkere huidskleur. Hij droeg een donkere parka met capuchon en droeg een mondkapje of sjaal voor zijn gezicht. 

Dader 2: rond de 1.80 meter lang, donkere jas met capuchon en zwarte broek. Dader 3 (de bestuurder van de scooter): jonge man, rond de 20 jaar oud, droeg een donkere parka met capuchon en licht grijze bontkraag en rode Nike Air Jordan schoenen. Hij reed op een scooter van het merk Vespa met een windscherm. Ze zouden in een buitenlandse taal met elkaar gesproken hebben.

Mensen die iets gezien hebben kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844. Ook mensen die misschien dashcam beelden hebben kunnen zich melden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren