Weerbericht:
Perioden met zon en op de meeste plaatsen droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Panden Oostburg en Eede gesloten na vondst hennepkwekerijen

Toegevoegd: 14-01-2022, 16.08 uur
Panden Oostburg en Eede gesloten na vondst hennepkwekerijen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

OOSTBURG - Burgemeester Marga Vermue van de gemeente Sluis heeft vrijdag besloten om twee drugspanden in Eede en Oostburg te sluiten. In beide gebouwen werden hennepkwekerijen gevonden.


In het pand in Eede werd eerder een hennepkwekerij aangetroffen met 190 hennepplanten en 40 stekjes van hennepplanten. In het pand in Oostburg werd een hennepkwekerij met 544 hennepplanten, 2345 gram hennep en 209 gram hasj aangetroffen. 

Het besluit van de burgemeester om de panden te sluiten is genomen op grond van het zogeheten Damoclesbeleid. Dat beleid moet bijdragen aan de vermindering van drugscriminaliteit. Ook geeft het de burgemeester van een gemeente de mogelijkheid om panden die bij drugscriminaliteit betrokken zijn te sluiten. Burgemeester Vermue van de gemeente Sluis heeft nu besloten om beide panden voor drie maanden te sluiten.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ronald (16-1-2022 om 14:20)
Goed zo opruimen die zooi en strenger straffen !
Mijn mening (14-1-2022 om 18:34)
Mooi, kunnen de huidige bewoners onder een brug slapen en nieuwe in de woning
Cookie-instellingen beheren