Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
84 files van totaal 324 km

Politie zoekt in vijver vanwege schietpartij Oost-Souburg

Toegevoegd: 04-03-2022, 11.55 uur
Door: Roland de Jong

OOST-SOUBURG - Politiemensen van de Landelijke Eenheid doen al de hele ochtend onderzoek in een vijver in Oost-Souburg. Dit vanwege de schietpartij die zondagavond in het dorp plaatsvond.


Zondagavond kreeg de politie rond 22.15 uur de melding dat er zou zijn geschoten in de Platanenstraat. Hierop werd een nader onderzoek ingesteld en werd de straat afgezet als plaats delict. Al snel kreeg de politie de indruk dat bij de schietpartij niemand gewond was geraakt. Dat werd bevestigd toen het beoogde slachtoffer, een 52-jarige Vlissinger, zich later die nacht zelf meldde bij de politie.

In de omgeving van de plaats delict werd sporenonderzoek gedaan en hierbij werden meerdere sporen veilig gesteld. Ook werden meerdere getuigen gehoord en werden camerabeelden bekeken. Tijdens het onderzoek werd de naam van een mogelijke verdachte bekend. Deze 18-jarige man uit Hoogvliet werd rond 01.00 uur in een woning in Oost-Souburg aangehouden om vervolgens te worden ingesloten in een politiecellencomplex.

In de woning waar de verdachte werd aangehouden, deden agenten een huiszoeking. Ook werd een personenauto weggesleept om hier later nader onderzoek naar te kunnen doen. Vandaag werd zogezegd nader onderzoek gedaan in een vijver in een park bij de Molenweg. Een woordvoerder van de politie bevestigt dat dit onderzoek verband houdt met de schietpartij eerder deze week.

Volgens een buurtbewoner heeft de politie eerder deze week ook al met magneten bij de vijver gezocht. Nu werd gezocht met behulp van een boot en dreg. Of de zoekactie iets heeft opgeleverd, is nog niet bekend.


Foto's
Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren