Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Man gewond door bijtende hond op boerderij Meliskerke

Toegevoegd: 16-03-2022, 10.25 uur
Man gewond door bijtende hond op boerderij Meliskerke
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

MELISKERKE - Een 74-jarige man is dinsdagmiddag op een boerderij in Meliskerke aangevallen door een hond aangevallen. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. Een vee-arts liet de hond inslapen.


Het incident gebeurde rond 17.00 uur toen een 74-jarige man uit Meliskerke het erf van een boerderij aan de Mariekerkseweg betrad. De hond viel hem plotseling aan en beet het slachtoffer meerdere keren. Een voorbijganger hielp de man, maar moest op een gegeven moment zelf een caravan invluchten.

Uiteindelijk kon de bewoonster de hond opsluiten. Ambulancemedewerkers brachten de 74-jarige naar het ziekenhuis. Een veearts liet de hond in opdracht van de eigenaar inslapen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
pippa (17-3-2022 om 10:34)
bumper ben ik het helemaal mee eens .De hond verdedigt zijn terretitorium, Zeker moet er een bord staan ,en een dicht hek ik vind het heel erg wat hier is gebeurd voor de man maar zeker ook voor de hond. Een flinke boete voor de eigenares zou m.i op z,n plaats zijn ,wanneer blijkt dat er inderdaad geen hek was ,ter bescherming van voorbijgangers bv.
Renata (17-3-2022 om 02:00)
Nee een hond moet niet zo maar iemand het ziekenhuis in bijten. Heel erg voor het slachtoffer, dat doet pijn. Maar had de eigenaar het kunnen voorkomen of maatregelen kunnen nemen dat het niet meer zou gebeuren?.
??? (16-3-2022 om 19:22)
Wat zijn mensen toch rare schepsels! Er zou eens in dit nieuwsbericht moeten staan dat de eigenaar de hond beschermd en hem zeker niet zal laten inslapen! Dan is het kot te klein. Maar nee nu is het zonde van de hond! Stel je voor dat het een kind was joh! Afmaken die hond, niet over twijfelen. Misschien was hij sowieso al vals, dat weet niemand toch! En waakhond of niet, zolang het geen kwade inbreker betreft hoort een hond niemand aan te vallen! Deze eigenaar heeft correct gehandeld en ze zullen ook verdriet hebben van deze moeilijke keuze.
Dagvlinder (16-3-2022 om 18:54)
Respect dat deze eigenaar de hond laat inslapen. Veiligheid voorop
Vlissinger (16-3-2022 om 17:33)
De enige die fout is is de eigenaresse die had dit kunnen voorkomen. En door haar eigen falen besluit ze om de hond in te laten slapen.
willem (16-3-2022 om 16:15)
de hond deed zijn plicht en als dank een spuitje. jammer voor de gebetene--maar wat deed hij daar? altijd is het dier schuldig en kan zich niet verdedigen--de eigenaar was het dier zeker beu???.
Cookie-instellingen beheren