Weerbericht:
In de ochtend (plaatselijk dichte) mist, vanmiddag veel bewolking
Verkeersinformatie:
25 files van totaal 90 km

Jongeren aangehouden voor reeks branden

Toegevoegd: 12-05-2022, 20.06 uur
Het tweetal zou meerdere brandjes hebben gesticht.
Het tweetal zou meerdere brandjes hebben gesticht.
© Foto: Politie Zeeland-West Brabant
Door: Remi Mesu

TERNEUZEN - De politie heeft maandag 9 mei in Terneuzen twee jongens aangehouden. Ze worden in verband gebracht met een brandje van enkele bossen langs de Hogedijk in Terneuzen. Het tweetal heeft volgens de politie mogelijk meer op hun kerfstok.


De politie kwam de twee op het spoor nadat een vrouw, die enkele honden uitliet, bijna aangereden werd door een paar jongens. Volgens de agenten leek het erop alsof ze vluchtten van een brandje aan bosschage langs de Hogendijk in Terneuzen. De getuige reageerde alert en belde onmiddellijk de hulpdiensten.

De brandweer bluste de brand terwijl de politie speurde naar de jongeren. Op de Oude Vaart troffen agenten twee jongens aan die voldeden aan het signalement. Het duo werd daar opgepakt. Het gaat om twee jongens van 13 en 14 jaar, beiden uit Terneuzen. De agenten bracht het tweetal naar het politiebureau voor verder onderzoek.

De recherche onderzocht hun telefoons. Daarop stonden twee filmpjes waarop duidelijk te zien was dat het wegdek van een bruggetje en bosschage in brand werden gestoken. De jongens bekenden tijdens het verhoor dat zij vanaf 29 april betrokken zijn bij zeker acht branden. Het zou gaan om enkele bankjes op straat en bij het crematorium die in de brand waren gestoken.

Ook staken de twee jongens verschillende bosjes in brand. Ook moest een picknicktafel op een schoolplein het ontgelden. Voor zeker vier branden rukte de brandweer uit om te blussen. Maandagavond 9 mei is het tweetal in verzekering gesteld, wat inhoudt dat zij voorlopig ter beschikking moeten zijn voor het politieonderzoek. Vanwege hun jonge leeftijd ondergaan zij deze maatregel thuis. Het duo wordt vrijdag voor de rechter-commissaris geleid.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Arthur (14-5-2022 om 06:38)
Dus dat is een excuus om spullen van andere mensen in de fik te steken. Gewoon straffen en op laten draaien voor de schade.
bram (14-5-2022 om 00:08)
Een ieder van ons heeft een verleden, ook deze jongens. Zijn ze daarom zielig? Nee, denk het niet, want ze wisten wel dat ze moesten vluchten als een brandje was aangestoken. Hard straffen hoeft voor mij niet, duidelijk uitleggen dat dit niet kan, dat Wel !! Een (klein) rekeningetje bij de ouders neerleggen, is misschien een optie voor verbetering ! Zo niet, ja dan zal de "gemeenschap" moeten betalen.
bastiaan (13-5-2022 om 22:54)
ja, komen uit een verscheurd gezin. en tik uitdelen helpt niet, ik kom zelf uit een verscheurd gezin,en degene die dit zegt,.....die is te stom dat die hooi vreet. vader heeft gezegd dat het gezin is ontwricht,en wijt het aan zichzelf dat het zover gekomen is. hij neemt tenminste zijn verantwoording. Gelukkig maar dat hij dit inziet.
Sonja (13-5-2022 om 12:20)
toch maar even een fikse tik uitdelen, laat ze in de vakantie maar werken !!!! qua leeftijd kan dit wel !, pa en ma hebben dan pech, heeft de gemeente al genoeg gekost !
Cookie-instellingen beheren