Weerbericht:
Zonnig, droog en warm
Verkeersinformatie:
Geen files

Brand in stapel pallets en zeecontainers Westdorpe

Toegevoegd: 15-05-2022, 04.21 uur
Door: Eugène Harthoorn

WESTDORPE - Vannacht heeft er een brand gewoed bij transportbedrijf Swagemakers in Westdorpe. Er stonden meerdere pallets en zeecontainers in brand.


De brand werd omstreeks 03.00 uur opgemerkt. Hierop werden er twee blusvoertuigen ter plaatse gestuurd. De bevelvoerder van het eerste blusvoertuig meldde dat er een stapel pallets in brand stond. Naast deze stapel stonden enkele zeecontainers waar ook vlammen waren waargenomen. Hierom heeft de brandweer een blussysteem Cobra in gezet. Dit blussysteem zorgt dat er via een klein gaatje in de wand de hele ruimte verneveld kan worden. Er is een hoogwerker ingezet om de gestapelde containers veilig te kunnen bereiken. 

Voor de bestrijding van de brand zijn 2 blusvoertuigen ingezet van de brandweerposten Axel en Koegors en het Cobra systeem van de post Sluiskil. De hoogwerker van de post Zuidlandstraat Terneuzen, het blusvoertuig van de post Westdorpe en een watertransportsysteem met extra pomp en slangen van de post Axel hebben hand en spandiensten verleend. Het watertransportsysteem is niet meer ingezet. De container wordt nog geblust, deze is gevuld met kunststof verpakkingsmateriaal. Dit bluswerk kan nog enige tijd duren. Er is geen overlast of ander risico naar de omgeving geweest.

De brandweer heeft ingezet op het voorkomen van uitbreiding van de brand in de stapel pallets. Om 04.00 uur is het sein "brand meester"gegeven.


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren