Weerbericht:
Overwegend bewolkt, meest droog en vrij koud
Verkeersinformatie:
Geen files

Vier verdachten aangehouden voor pinpasfraude

Toegevoegd: 18-05-2022, 16.24 uur
Vier verdachten aangehouden voor pinpasfraude
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

MIDDELBURG - De politie heeft onlangs, in een al langer lopend onderzoek naar oplichting en witwassen, vier verdachten aangehouden. Deze verdachten maakten zich volgens de politie schuldig aan pinpasfraude en hebben meerdere Zeeuwen voor tienduizenden euro’s benadeeld.


De vier verdachten zouden twee mannen en twee vrouwen uit Zeeland zijn. Omdat er nog verdachten in beperkingen zitten, mag de politie voorlopig nog niets over hun identiteit zeggen. Het viertal ging volgens de politie als volgt te werk: de verdachten belden willekeurige mensen op. Het ging dan vooral om oudere mensen. Ze deden zich voor als medewerkers van een bank en vertelden hun slachtoffers dat er een onbetrouwbare transactie had plaatsgevonden op hun bankrekening.

Omdat de benadeelden het volste vertrouwen hadden in de persoon die ze aan de telefoon hadden, en omdat de nep-bankmedewerkers de druk voor hun slachtoffer nogal opvoerden, maakten de slachtoffers een afspraak om hun bankpas en PIN-code te laten ophalen door een ‘collega bankmedewerker’. Die nep-bankmedewerkers reden vervolgens naar de klanten toe, haalden de bankpas en PIN-code op.

Daarna werden er geldopnames gedaan. Op die manier wisten de vier verdachten in totaal tienduizenden euro’s af te troggelen van de slachtoffers. De politie waarschuwde de laatste tijd al meerdere malen voor dit soort oplichtingspraktijken. Helaas merken de agenten dat het aantal meldingen in Zeeland de laatste anderhalve week weer toeneemt. De politie benadrukt nogmaals dat een bank nooit belt om dit soort afspraken te maken. Ook vragen de agenten mensen om ouders, grootouders of andere ouderen in de nabije omgeving te waarschuwen voor deze praktijken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cees (20-5-2022 om 15:59)
Wie trappen daar nu nog in. Kostbare rechercheuren weggegooid voor de goedgelovigen. Dom
Jtg (19-5-2022 om 08:18)
Laat ze maar eens lekker op hun blaren zitten, werkstraf werkt niet bij zulke kansloze gasten dikke boete opleggen!
Cookie-instellingen beheren