Weerbericht:
Vandaag zonnig en droog
Verkeersinformatie:
66 files van totaal 218 km

Vrouw spoort gestolen fiets op, heler ingerekend

Toegevoegd: 19-05-2022, 09.13 uur
Vrouw spoort gestolen fiets op, heler ingerekend
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De politie heeft woensdagavond in Vlissingen een man aangehouden nadat hij een gestolen fiets te koop had aangeboden. De fiets was eigenhandig opgespoord door de eigenaresse van de tweewieler.


De vrouw was 's ochtend stot de ontdekking gekomen dat haar fiets was weggenomen bij haar huis aan de Van Dishoeckstraat. Ze vermoedde dat de fiets wel ergens te koop zou worden aangeboden en zocht daarom verkoopsites af. Daarop trof ze inderdaad haar rijwiel aan. Hierop belde de vrouw de politie en werd aangifte gedaan van diefstal.

Samen met de agenten maakte de vrouw een plan om de fiets terug te gaan halen. Agenten voerden overleg met de officier van justitie en die bepaalde dat de verkoper aangehouden kon worden voor heling van de fiets. De rechtmatige eigenaresse van de fiets maakte een afspraak met de verkoper en afgesproken werd om elkaar te ontmoeten op een adres in Vlissingen. Agenten in burger gingen vervolgens ter plaatse om te ondersteunen.

Omstreeks 19.00 uur zag één van de agenten een man richting de Scheldestraat fietsen, op de fiets van de vrouw. De agent gaf de locatie en de rijrichting van de fietser door aan zijn collega’s. Hierop werd de man aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex. Daar heeft hij de nacht doorgebracht.

De verdachte wordt vandaag gehoord door de politie. De fiets is door de politie in beslag genomen. In overleg met de officier van justitie zal de fiets vermoedelijk terug gegeven gaan worden aan de eigenaresse, zo meldt de politie.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tim Fakkeldij (20-5-2022 om 17:08)
[email protected] Dat ben ik met je eens, maar dan al de heling wel bewezen moeten worden, het zal de eerste keer niet zo gaat, maar ik hoop dat de dief / heler flink gestraft wordt.
Emergo (20-5-2022 om 12:45)
@Anon Welke landen zijn dat dan ??
Arthur (20-5-2022 om 08:18)
@ Tim daarom heet het heling, een beetje advocaat verandert daar niks aan. Het is in Nederland namelijk strafbaar om gestolen goederen in bezit te hebben.
Anon (20-5-2022 om 07:56)
Geweldige actie van deze vrouw! Weer een smerige rat die te bedonderd is om te werken opgepakt. Ik hoop echt dat ze in de toekomst net als in zoveel andere landen de dader met naam en foto publiceren. Dit soort mensen worden wat mij betreft teveel beschermd door de regelgeving.
Tim Fakkeldij (19-5-2022 om 17:17)
Ben benieuwd of deze dame ook haar fiets terug krijgt, voor het zelfde geld, heeft de "verkoper" deze fiets eerlijk gekocht, van een onbekende man/ vrouw, een beetje advocaat ziet over al brood in.
Jaap (19-5-2022 om 11:25)
Mooie actie om deze rat te pakken, het is alleen te hopen dat hij een flinke straf krijgt, maar ja, rechtspraak in Nederland is nou eenmaal een gevalletje apart. Zouden soortgelijke acties niet ook toegepast kunnen worden als uitschot bij mensen aan de deur verschijnt om een pinpas op te halen?
Cookie-instellingen beheren