Weerbericht:
Perioden met regen, later buien. Dinsdag talrijke buien, kans op onweer
Verkeersinformatie:
56 files van totaal 223 km

Middelbrand winkelpand Vrijstraat Sluis

Toegevoegd: 23-07-2022, 18.56 uur - Update: 23-07-2022, 19.55 uur
Door: Roland de Jong

SLUIS - In een winkelpand aan de Vrijstraat in Sluis is aan het begin van de avond brand uitgebroken. De brandweer schaalde op naar middelbrand. Inmiddels is het sein 'brand meester' gegeven.


Omstreeks 18.30 uur werd gemeld dat brand woedde in de zaak. Hierop werden meteen al twee blusvoertuigen en een hoogwerker gealarmeerd. Al snel werd formeel opgeschaald naar middelbrand. De bemanning van het eerste blusvoertuig lokaliseerde de brandhaard op het dak van de winkel en startte met succes een blusactie.

Vervolgens werd gecontroleerd of het vuur zich via het aanwezige isolatiemateriaal had uitgebreid naar de naastgelegen panden. Nadat sloopwerkzaamheden waren verricht, bleek dat de brand beperkt bleef tot het dak van de winkel. Binnen was geen rook en er was ook geen sprake van uitbreiding, zo heeft de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) laten weten.

Rond 19.35 uur gaf de officier van dienst van de brandweer het sein 'brand meester'. Nadat metingen waren verricht naar koolmonoxide is het pand overgedragen aan de eigenaar. Stichting Salvage komt er plaatse om deze te ondersteunen bij het afhandelen van de schade.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren