Weerbericht:
Perioden met zon en tot vrijdagavond meest droog
Verkeersinformatie:
11 files van totaal 37 km

Brandweer redt paard uit de sloot in Kloetinge

Toegevoegd: 26-07-2022, 21.37 uur - Update: 26-07-2022, 22.34 uur
Het paard werd na een uur op de kant getild.
Het paard werd na een uur op de kant getild.
© Foto: Wilco Roeleven
Door: Eugène Harthoorn

KLOETINGE - De brandweerlieden van Goes hebben dinsdagavond bij de Kapelseweg in Kloetinge een paard uit de sloot gered. De redding nam ongeveer een uur in beslag.


De bemanning van de tankautospuit van de brandweerpost aan de Oranjeweg in Goes werd omstreeks 19.20 uur opgeroepen voor een melding van een dier in de problemen aan de Kapelseweg. Nadat zij zonder spoed ter plaatse waren gekomen, bleek dat er een paard in de sloot lag.

Met medewerking van diverse omstanders en de inzet van een zogeheten 'paardenbroek' heeft de brandweer het paard weer op het droge gekregen. Hierbij werd ook gebruik gemaakt van het hulpverleningsvoertuig van de brandweerpost Troestralaan in Goes. Na ongeveer een uur zat de klus er weer op.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Johanna Stoutjesdijk (27-7-2022 om 14:18)
wat heerlijk dat het dier weer is gered , ook de hulpverleners 10000 x bedankt .
bram (27-7-2022 om 03:30)
Kijk, hier wordt ik dus warm van. Fantastisch dat dit paard uit zijn benarde positie werd bevrijdt. Wederom door de brandweer, fantastisch !! Natuurlijk ook een compliment aan allen die hebben meegeholpen. Dank je wel !! Allemaal !!
Zeeuwse (26-7-2022 om 23:28)
Wauw, wat een mooie foto, die op de kopadvertentie staat! Het paard springt uit de sloot weer zijn vrijheid tegemoet, heel mooi om te zien en chapeau voor de brandweermannen! Zo fijn dat jullie er ook zo voor de dieren zijn! Keep up the good work! Vanuit een dankbaar hart, een dierenliefhebber...
Cookie-instellingen beheren